Borgarna regerar i sin sandlåda

Förbjud eleverna att säga vissa ord!!! (Ingrid Olsson, kommunpolitiker (c) i Ljusdal, som vill förbjuda fula ord i kommunen.)

Vore väldigt spännande att se hur man rent konkret ska kunna förbjuda vissa ord. Vem ska se till att regeln/lagen efterföljs? Ska det beslutas om det på lokal nivå och därmed låta överträdelser bli polisiära? Det är så naivt att komma med sådana här förslag där det inte ens finns instrument för att kontrollear resultatet. Ungefär som att förbjuda folk att sitta på muggen längre än 15 minuter varje gång eftersom det kan ge hemorojjder som i sin tur kostar landstingen pengar...

Sansa er!


Premiär på nya bloggen

Så, ny blogg som förhoppningsvis ska göra mina bloggar mer lättillgängliga för dig som läsare. Min förhoppning är ju även att jag själv ska kunna blogga lite oftare då det är en mer lättanvänd miljö här än den jag är van vid.

Nu till dagens ämne, livskvalité och lycka!
Jag tänker och blir knäpp varje gång jag läser i diverse kvällstidningar om olika flerstegsraketer mot lycka och välbefinnande. Ungefär, "gör si eller så så kommer du att nå din slutgiltiga destination, lycka!" Vad jag tycker är så illa i det här är att man nu som skribent ska göra profit på ett samhällsproblem, att folk är olyckliga och smådeprimerade hela tiden. Vi målar upp en bild om att lyckan endast finns i pengar och rikedom. Folk som är nöjda med sitt "Svenssonliv" i en tre-rummare och ekonomiklass till Mallorca får kastat i ansiktet att de inte är lyckliga eftersom de inte åker 1:a klass till Thailand eller bor i en nyrenoverad funkisvilla på Dalarö eller annat hippt område. Är man dessutom helt offside när det gäller Yoga, Qui Gong och andra österländska hälsomedier så kan man knappast vara lyckliga. Att njuta av en lång promenad med lite enklare situps får veta att vi inte finner vår inre balans på det här sättet.

Det är sant, det gör vi inte heller eftersom vi inte heller har köpt en biljett till mediavärldens uppmålade bild av hur livet ska se ut. Vi ska vara perfekta föräldrar, häslomedvetna, hinna trampa 60 minuter motionscykel varje dag, gå på gym två gånger i veckan och yoga/qui gong/thai chi en gång i veckan. Vid sidan av allt detta ska vi vara fraåmgångsrika i karriären. Känner du igen dig eller blir du stressad över att du inte ens fyller upp två av dessa krav? Inga problem!!! Du är fullt normal!

Länge leve Friskis och Svettis!

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!