Bladet från munnen!!!

Såja! Nu ska det uppdateras och bladet tas från munnen! För er som läst lite i mina bloggar lite då och då så kan ni kanske dra er till minnes om att jag lät antyda, redan för längesedan, att jag hade mina funderingar på en ny karriär och framtid. Jag avslöjade inte mer än att det fanns tankar och lite lösa planer om vad som komma skulle. Idag kom så det efterlängtade beskedet att jag är antagen på en utbildning som varar i drygt ett intensivt år och som startar den 17:e september. Vad månne det bli av mig då undrar kanske någon förtappad själ? Jo, jag ska som andre son till min far vara den förste att gå i hans fotspår. Jag ska bli lokförare!!! Varför? Jag är ju lärare och hur kommer ett så pass långt steg som att gå från lärare till lokförare? Ja, ganska enkelt. Som liten var det en dröm, under uppväxt en dödad dröm då järnvägen privatiserades och idag en uppväckt dröm då TCC lägger en tågförarutbildning i Boden!!!

Testerna var ganska tuffa ( i mina ögon sett i alla fall) och endast 20% av alla testande klarade sig förbi första testdagen. Nu kvarstår endast en formalitet som en läkarundersökning/hälsokoll. Det blir ett tufft år rent ekonomiskt, men min förhoppning är att vi ska klara det bra om vi bara planerar lite ekonomi och håller hårt i plånboken nu under ett år. Alla extrainkomster bli välbehövliga så känner du dig givmild/generös så är jag intresserad av allmosor!!!

I mitt senaste inlägg antydde jag att "betonväggen" närmade sig i hög fart. Jag tackar min älskade Jenny som hjälpte mig att se väggen i tid och som även har uppmuntrat mig att ta beslutet att göra något nytt. Jag tror att ett år till som högstadielärare hade kastat in mig i väggen i full fart med ödesdigra konsekvenser. Med det menar jag inte att jag vantrivdes som lärare, men med den organisationen en lärare lever i. Att ständigt få sina fötter undansparkade av rövslickande tjänstemän och lismande politiker i en verksamhet som arbetar för vår framtid är en arbetsvardag som jag numera betackar mig för. Jag kommer att sakna mina kollegor och elever, men jag vet var nu finns när jag blir sugen att hälsa på er. Hoppas bara att ni inte glömmer mig.

Numera ser jag framåt och lämnar det förflutna åt det förgångna. Jag tycker att de närmsta åtta och en halv veckorna till kursstarten redan känns olidligt långa och jag önskar innerligt att jag kunde börja redan idag... Nåja, nu har jag tid att läsa lite mer skönlitteratur och bara njuta av att veta att framtiden börjar se riktigt ljus ut!!!

PS: Jag kunde inte hålla mig borta från fotbollen... Är numera lagledare i Lira BK A-herr... hmmm, borde nog lova att aldrig mer lova något gällande fotbollen... :D

Ha det och skriv gärna en kommentar/hälsning!!!