Dagens minus och plus

Dagens negativa
Satt och surfade runt lite och hamnade på diverse bloggar där mer och mindre kända personer ger sin syn på saker och ting. Läste bland annat en bloggare på Kuriren som skrev om att han inte hade något emot sverige, men däremot svenskarna. Han tyckte att svenskarna var den dynga och skit som landet är byggd på...

Det som gjorde mig mest upprörd var att han på många punkter har rätt. Sverige är ibland för stort i egot i förhållande till vad vi kan leverera. Vi tenderar till att snegla över pölen i tron att allt skit där är så jävla bra. Vilket jävla trams... Solidaritet, omtanke, medmänsklighet, kollektiv, camping, träningsoveraller osv... Allt det där som var grundstenarna i den svenska modellen är sedan länge borta. Skrytbygget "sverige" står fortfarande på samma grunder, men med den obekväma tyngden av amerikanisering ovanpå.

Håller våra grundprinciper för ett överkapitalistiskt samhälle där? Håller vår lagbok och moral för en tvetydig och egoistisk ekonomistyrning (som för den delen baseras på att ca. 30% av befolkningen ska svälta och utarmas)? Håller vår sjukvård när vi skriker efter kompetenta kirurger medans mellanösterns mest kompetenta toraxkirurger arbetar som taxichaffisar eller pizzabagare?

Är det okej att anställa en valpig Erik Petterson istället för en erfaren Mehmet Mahmoudi? Vad är förresten ett svenskt namn idag? Är det okej att erbjuda tillfällig asyl till personer och sedan sju år senare rycka upp dem och deras barn med rötterna för att de inte får förnyad asyl? Är sju år tillfälligt?

Är det okej att vi hela tiden lovar guld till invandrare men sedan ratar deras kompetens eftersom namnet stavas med flera diftonger än "Pettersson"?

Jag själv kanske är lite präktig, men inget av ovanstående är något som jag själv står för. Jag älskar mångfalden i vårt land, men jag hatar den egoism som sprider sig. Jag hatar den hysteri som råder om att konsumera och forbruka jordens resurser bara för att ha en social status... Vad gör ni när tallarna är slut, när ekarna inte räcker till nya stolar? En vanlig svensk förbrukar på en månad mer än en somalisk familj gör på ett helt år... Sjukt som fan!

Nej, det är nog fan dags att skaffa sig ett litet pörte ute i skogen eller på någon täppa dit man kan fly undan skiten som står en upp i halsen.

Dagens positiva
Oj... ikväll tredje sista kvällen som jag lägger ifrån mig glasögonen och vaknar av att måsta fumla i mörkret efter dem. På lördag genomför jag min ICL-operation som gör mig glasögonfri!!! Fyyyyyyyyyfan så roligt! Kostar förvisso pengar, men jag lägger hellre 50.000 på att bli kvitt brillorna än att köpa möbler av utrotningshotat trä!

Jag går på Green Cargos operatörsspecifilka utbildning i Borlänge just nu och har lön för det! Jag är alltså anställd som Lokförare med lön och traktamente för mitt uppehälle här...

Fan vad livet är lätt ibland.

Livet leker för mig och det enda som suger just nu är att jag inte kan vara hemma med Jenny. Jag vet att hon behöver mig och jag behöver henne. Vi måste få tid att planera vårt bröllop, skriva gästlistor, göra klart med mat, fixa hindersprövning osv...

Jag är nog ändå världens lyckligaste person just nu... Jag har allt jag vill ha! Kärlek, ett kommande äktenskap och en annan kommande storhet!

Nu ser jag att listan är längre på negativa sidan och ändå känner jag mig positiv och lycklig... Det beror på att det är enklare att vara glad än sur. Livet för mig fordrar inte 500 omständigheter som ska klaffa för att jag ska vara glad. Jag är en simpel människa som kan njuta av att sitta på en stubbe och se en soluppgång en sensommardag! Framförallt, det räcker att Jenny säger "Jag älskar dig" så är min dag gjord!

Natti, nu ska jag skönhetssova inför provet imorgon!

/Daniel


På väg hem

Ska ta en permis nu under helgen. Dags att åka hem för att ta en flyttdag. Vi ska över till en större lägenhet och det nu i helgen. Såååå kul det ska bli att sätta sig i bilen och åka 84 mil själv... Blä!!! Nåja, det leder till att jag kommer hem och får träffa Jenny, det är ju det viktigaste. Tänker på dig varje dag och vill bara komma hem till dig... Saknar dig varje kväll jag ska gå och lägga mig...

...eller snarare, jag saknar er båda.

Jävla skit...

Polisen har hittat kroppen efter mördade Caroline Stenvall från Piteå. NSD har publicerat namn och bild på gärningsmannen. Egentligen vet jag inte om jag hade velat veta vem det är så här nära... Nu är man dock så jävla nyfiken som person att man inte kan låta bli att klicka på länken och kolla på bilden och läsa namnet på den skiten...

Inte kul... världen är full av dårar som säkert ska ta ut någon slags hämd på familjen som förmodligen fortfarande är lika chockade som Carolines familj. Fan... den här typen av brott trodde jag var förbehållen till psykfallen i södra delen av landet. Men men... fan så fel man har.

Livet annars då?
Jo, Jenny var på besök här nere i Borlänge under helgen. Fan så skönt och gud vad jag saknar henne redan. Ska själv åka hem till Luleå nu under helgen. Vi ska flytta till ens större lägenhet i samma fastighet, men jag har inte mage att låta Jenny sköta den flytten själv medans jag ska ligga på hotell och fisa... Nej, fan jag vill hem och hjälpa till!  Mina bröder skulle ställa upp de också, men inte kan de göra allt de heller...

Dessutom är jag sjukt sugen på att få komma hem ett tag för att få sova i min egen säng. Trivs förvisso helt  ok på hotell, men den egna sängen är ändå alltid bäst!

5 dagar i Knätofsarnas rike

Knätofsar, falukorv, dalmål, humor och en jävla massa pluggande!

Så kan man sammanfatta de första dagarna av min operatörsspecifika utbildning som äger rum ni i dagarna och några veckor framåt. Utbildningen sker i Borlänge och vi bor på First hotell Brage. Enligt papprena ett 4-stjärningt hotell, enligt mig inte många fler stjärnor än en... Nåja, det är servicen och inte standarden som avgör va? Två restauranger, hygglig frulle, relax, fritt internet, osv...

Har nu i helgen fått låna två bilar från Green Cargo som gör att vi kan ta ut svängarna och kolla in omgivningarna lite här i Borlänge. Ska försöka ta mig upp till Sundborn och Karl Larsson gården. Är förbannat vackert där, men jag antar att det inte är mycket som är öppet där i Oktober...

Jenny är i Stockholm nu i skrivande stund och sätter sig på tåget upp till Borlänge om någon timme. Ska bli skönt att få träffa sin älskling igen. Har saknat henne enormt mycket.

Vad mer då?
Jo, ganska mycket, men allt vill jag inte dela med mig av på bloggen än. Det som kan meddelas är att jag ska bli glasögonfri!!! Ska genomgå en sk. ICL-operation där man injicerar en extra lins i ögat mellan regnbågshinnan och den ordinarie linsen. Ska bli såååå jävla skönt att slippa fumla efter glasögonen varje morgon så fort man vaknar. Ska bli så skönt att kunna bada på riktigt, utan att måsta ha linser som trillar ut, eller att knappt se var man simmar.

Kanske inte så märkvärdigt för er som har "normala" synfel eller inget synfel alls. För mig som haft brillor sedan jag var 5 år och fram till idag, samt även varit "halvt blind" kommer det bli som att bli pånyttfödd. Jag är så jävla glad över att utvecklingen går framåt.

Enda smolket i glädjebägaren är att operationen går loss på närmare 50 tuss... Alltså, det blir ingen ny bil för mitt lag den närmsta tiden men det är det fan värt! Man kan ju köpa en bättre begad bil istället då eller en fransman...