Borgarkräk...

Återigen visar de fega och baksluga borgarsvinen i Luleå vilka jävla töntar och pajasar de är. Finns verkligen ingen egen ideologi eller tanka bakom det egna agerandet. Allt verkar bara bygga på att få mediatid och kritisera de som agerar för något!

Kalle P och Stålnacke deltar i en demonstration mot Israels krigande i Gaza där hundratals barn dör av flyganfall från Israelerna. En av demonstrationsledarna skanderar "Död åt Israel" varpå tönten Mattias Karlsson från Moderaterna ser sin chans att få lite mediatid. Tänker man lite så är det faktiskt okej att ropa "död åt israel" precis på samma sätt som folk skrek "död åt Tyskland" eller "död åt Talibanerna". Hade inte Israel haft så goda relationer till USA så hade man varit terroriststämplade för längesedan.

Det lustiga i sammanhanget är att En KD:are från Luleå späder på bakom Karlsson via debatter i lokaltidningens hemsida. Exakt allt i deras kritik är bara att racka ner på socialdemokraterna som visar lite stake och ställningstagande. Var fan har Karlssons och KD:arens ställningstagande tagit vägen? Vad tycker dem om krisen i Gaza? Står dem rent av på Israels sida? Jag står på Palestiniernas sida, men fördömer Hamas metoder att använda barn som mänskliga sköldar. De är lika skyldiga till barnens död som Israel är.

Sakfrågan återkommer. Inte ett jävla knysst har hörts från borgarnas sida annat än att man tycker det var fel av Sossarna. KD:aren tycker att "demonstranternas åsikter passar i SAP" och att Sossarna tycker att dessa åsikter passar bra in  i partiet.... Snacka om att skyffla fram en motorväg från en skogsstig. Bara för att Kalle P och Stålnacke visar sympatier för de oskyldiga i Gaza så innebär det inte att man tar Hamas under sina vingar. Hur många oskyldiga dör i Israel? Läser inte många siffror om det... Ställningstagandet gäller alltså dödandet av oskyldiga människor!

Nä, borgarpacket har åter skitit framför sin egen bro... Nu får ni gå i geggan i nästa val. Att ni inte fattar varför ingen vill se er regera i Luleå. Korkade nötter!

Härlig känsla...

Vaknar varje morgon nu och sträcker min hand efter Jennys mage. Lite kul med all aktivitet därinne nu. Jag har lärt mig att skilja på vad som är sparkar och hicka. Lilleman börjar bli så stor därinne nu att jag nästan kan skilja på om det är en fot eller en hand som trycker mot magen, i alla fall intalar jag mig det.

Förlossningen närmar sig med stora steg och veckorna går i en rasande fart nu. Lille Charlie kommer att komma till ett hem och familj där han är efterlängtad och kommer att överösas med kärlek.

Håller tummarna nu att allt ska gå bra bara.


En trippel...

Så kom jag hem från Kiruna igen med ytterligare en förkylning i bagaget. Fan alltså... Det är tredje förkylningen inom loppet av några få veckor... Ska man aldrig få vara helt frisk? Jaja, det blir säkert bra nu får man hoppas.

Jennys mage växer i oavbruten takt och lille Charlie verkar tala om att han snart kommer ut till oss. Han är efterlängtad! Har tagit upp barnvagnen i lägenheten nu så att Titiyo vänjer sig vid den och dess lukt. Ska även åka iväg snart och köpa en bilbarnstol, dock är det en jävla djungel när man snackar barnprodukter. Snacka om att det finns många som vill tjäna pengar på nyblivna föräldrar som ibland inte alltid vet bäst.

Jaja, sitter och småtittar lite på Hockeyn nu med lite feber och tycker allmänt synd om mig själv. Det är ju alltid så att killar med förkylningar står med ena benet i graven. Så sjuka är vi, och i synnerhet jag.

För jag är så jäkla präktig...

Jepp!
Läs rurbriken, den stämmer. Jag är präktig, tillsammans med en stor övrig majoritet av svenska folket. Hur är man präktig då? Jo, det börjar med lite stolthet och slutar med konflikt och bråk. Har jag bråkat då? Nja, inte särskilt, men det kommer, var så säker!

I Sverige är vi duktiga, vi är kunniga och världsbästiga i allt vi gör... tycker vi själva i alla fall. Den egna åsikte och ståndpunkten försvarar vi med näbbar och klor. Ingen idiot ska få tala om för mig att jag har fel! Min åsikt och ståndpunkt är ju givetvis ett världsideal som alla borde leva efter. Vem fan är då du eller någon annan att tala om för mig hur jag ska göra? Vem är du att tala om för mig att jag har fel? Jo, förmodligen någon som ser min situation lite mer objektivt och som kan väga fördelar och nackdelar lite mer balanserat och ge mig lite utanförperspektiv på saken. Ok, fine! Jag är nöjd. Kanske bara var bra att jag fick en liten uppsträckning eller tankeställare, men du ska fan veta att jag från och med nu kommer att hata dig, även fast du hade rätt!

Lite av den mentaliteten lever vi efter idag. Ingen ska få tala om för mig hur jag ska göra, men jävlar! Folk ska fan lyssna på mig och leva efter mina visdomsord!... Känns det igen? Har du en kamrat eller kollega som alltid ska komma med pekfingrar, uppmaningar eller levnadsråd? Någon som alltid hittar fel i dina beslut och som ska korrigera dig helt efter dennes egna situation? Är det den personen som gnäller över ditt val av bil, att du borde köpt en Audi istället för en Ford när du behöver en bil som ska rulla 400 mil per år, till och från affären och en liten sväng till familjen då och då?

Är det samma person som själv rullar runt i en gammar sliten Skoda och egentligen sågar ditt val eftersom denne är avundsjuk? Kan det vara det som allt handlar om? Nej , så enkelt kan det inte vara eftersom jag inte köper det! Däremot tror jag att trångsynthet kan ligga bakom visst beteende. Tanken att alla vill olika saker med sitt liv och värdesätter olika saker kan ibland vara väldigt avlägsen för många. En del vill köpa radhus på någon kilometers avstånd från stan. En del vill bo i ett betongkomplex i utkanten av stan, andra vill ha bondgård och vissa vill köpa borätt inne i centrum... Vem gör bästa valet? Vem gör sämsta valet? Egentligen ingen... Om allt detta sker som ett resultat av den egna viljan så betyder ju det att vi vill olika saker och det måste väl fan vara det bästa av allt? Att inte måsta göra likadant som grannen.

Sen kommer det här roliga med konflikter... Det är något som alla hamnar i förr eller senare, i större och mindre omfattningar. Det roliga är att vi aldrig lär oss av föregående konflikter. Det är ju givetvis alltid det andres fel att två träter, Min version är ju alltid rätt och den andre har ju alltid fel och ljuger. Så är det ju. Där är vi präktiga och skulle aldrig erkänna att vi själva har bidragit till att underblåsa en konflikt. Person A hävdar, med en dåres envishet, att denne har rätt medans person B gör likadant. Person C som ser saken utifrån säger att person A har rätt på ett sätt och att person B har rätt på ett annat sätt och att sanningen ligger någonstans mitt emellan. Detta lär vi oss dock aldrig eftersom alla anser vi oss stå högst upp på visdomspyramiden och att alla andra under oss är okunniga patrask. I alla fall i en konflikt. Vad är sedan nobelt? Är det den som gång på gång sårar en person och slår undan det med "Äh, han är ju så jävla känslig att han får skylla sig själv..." eller är det den som försöker möta en person där var denne står och visar lite respekt?

Mitt måtto om respekt är att det kan man bara förtjäna genom att visa att man kan respektera andra. Den som vänder på det där och säger att jag ska respektera dig när du visar det mot mig... ja, denne person kommer nog inte att leva så lätt i slutändan.

Sårar jag någon så har jag gjort någon illa och då är det inte upp till mig att avgöra om jag verkligen gjorde något fel. Det har jag redan gjort, uppenbarligen. Sedan finns det ju situationer där man sårar andra eftersom man själv redan blivit sårad och det är då präktigheten tar över oss och styr oss som galna mördarrobotar. Att säga förlåt, utan att kräva ett förlåt tillbaka är kanske den bästa själsliga metoden... Det visar en mogen attityd hos en person som har lärt känna sig själv och som tar ansvar för sina handlingar. Sedan kanske ett förlåt inte alltid räcker, skadan kan vara för stor redan, men det sårar i alla fall inte att göra det.

Hej hej!

Vad händer? Jag har en dubbel förkylning och en massa annat konstigt som händer i kroppen. Blir kvitt snuvan och är frisk någon dag och då slår halsvärken till och nästäppan kommer tillbaka. Uppmuntrande.... visst... Har haft ledigt över nyår också och ska från och med måndag åka med Mr. Niva igen. Kul! Det var en trevlig prick som jag kom bra överens med så nu blir det någon vecka till med med Niva i spåret innan fordonsutbildning och sådant startar.

Hmm... trodde att uppkörningarna skulle börja V.3 och framåt, men så är icke fallet här, men det skiter jag i. Har några sköna lokväxlingsturer innan jag drar till Kiruna på lördagnatt. Får hoppas att älgarna håller sig på rätt sida av viltstängslet den här gången så att det inte blir som
sist. Nåväl, livet susar på i hög takt, och det är bara några veckor kvar tills vi ska bli föräldrar för allraste första gången. Har varit några gånger på BB och fått hälsa på vårt barn via ultraljudet och sådant. Nu återstår bara lite föräldrautbildning och inköp av en bilbarnstol. Sedan ska vi vara "fit for fight"!!!

Håller annars som bäst på att planera inför Bröllopet med att designa inbjudningskort och meny inför dagen. Det svåraste som finns är att skriva en gästlista. Det ni! Man ska väga allt med guldvåg och någonstans måste man dra gränsen eftersom alla man känner inte kan komma. Så är det bara så givetvis kommer säkert någon att känna sig bortglömd och ovälkommen osv, men det är inte det som allt handlar om. Släkt och vänner i en bra avvägning blir väl bra i slutändan och jag hoppas att det blir rätt.

Badkaret är annars på plats, mina ögon är numera bankens eftersom jag har betalat tillbaka varje öre till morfar, möblerna passar som handen i handsken och framförallt vårt matbord med stolar blev kattens pyjamas!!! Mjukt å skönt för rumpan.

Såg sedan att en jävla massa belackare sitter och driver anti-kampanjer mot Norrbothniabanan... Baserat på rena lögner och okunskap sprider man en massa osanningar till än mindre vetande folk som då skapar en antiopinjon. Bra att P-O Eriksson tar tag i saken och även ryter till lite mot dumheten som tyvärr får spridas via skvallerpressen till sanningar. Bygg banan eftersom alla är vinnare på det, staten, miljön, näringslivet, svenska BNP:t, resenärer, finland och ja, listan kan bli låååång.

Jaja, dags att ta en sväng till Konsum och inhandla lite lök, ost, mjölk och... ja något mer var det men det kommer säkert!

Ha det!!!