Utbildningsblogg

http://tccky1boden.blogg.se/
Där har ni adressen till bloggen som kommer att handla om utbildningen. Den skrivs av oss elever på KY-utbildningen och borde uppdateras några gånger per vecka!

Gitarrhjälte!


Har blitt Farbror Daniel på riktigt nu!!!

Oj... så har dagen kommit då Bo Alvin Miller föddes!!! 2007-11-17 klockan 14:39, tror jag det var, anlände den första av fjärde generationen Carnudd. En välskapt pojke verkar det vara och jag hoppas verkligen att tiden går snabbt nu de närmaste timmarna så att jag får åka ut till BB och hälsa på min brorson.

Mer än så kan jag inte skriva, lyckan är för stor för att kunna sätt ord på det!

Daniel & Jenny

Första idolbloggen

För första gången ska jag ägna ett helt inlägg till att skriva om Idol 2007. Jag och Jenny följer Idol med "lagom" entusiasm och ser alla fredagsfinaler. Vi är dock inga freaks som läser idolbloggar och följer alla program på tv och internet om idolerna. Dock är vi av ganska lika åsikter då det handlar om kvalitet och styrka hos idolerna och den enda vi skiljer oss åt med är Amanda. Inte förren idag har jag insett hur mycket svenskar är fixerade vid ett utseende. Amanda som sångerska är otroligt platt och slätstruken och tyvärr lever hon på ett bra kroppsspråk och "konstnärligt" scenbeteende. Jag fattar inte hur kvällspressen kan höja henne till skyarna och kalla henne för världsartist när människan inte har mer än ett röstläge? Sanningen är väl den att de som skriver om Idol itne har något större musikaliskt öra eller kunnande. Kanske även därför som många artister stannar som artister för några veckor på hitlistan innan de går tillbaka till förortslivet på Tempo i Skärholmen.

För mig handlar Idol om att kunna sjunga varierat och anpassat efter den genre som ska representeras samtidigt som man ska ha, för låten, rätt attityd och "approach". Då finns bara två personer kvar och det är Daniel och Marie. Andreas sjunger som en gud, men har scenframträdande av samma kvalitet som Amanda sjunger. Skulle man korsa Andreas och Amanda skulle man få en ultimat artist helt enkelt, men det vore ju mot spelreglerna :D

Nej, musik ska inte ses, den ska levas genom alla sinnen och av den anledningen hoppas jag att Marie vinner. Hennes senaste framträdanden har gett mig gåshud och snudd på tårar. Snacka om att beröra!!! Daniel har också ett sätt att förmedla sin musik som får en att reagera, men tyvärr är han så pass yvig att man ibland missar det rösten vill förmedla. Ska nog blunda nästa gång han sjunger så kanske allt går fram!!!

Ha det!


Vi lever fortfarande i ett klassamhälle...

Vår statssekreterare avgår/får sparken efter att ha druckit vin och varit lite lullig när hon hade jouren. Så heter det utåt, men ekonomiskt gör kärringen ett klipp. 2 mille får hon för att ha druckit gratis vin med en reporter från tv4.

En barnskötare som jobbar nattskiftet tar sig några järn och väljer att ta hem de två barnen som är där... Illa, hon för sparken helt riktigt. Det jag stör mig på är att hennes avsked sker omedelbart med löjligt små ekonomiska kompensationer om ens några. Kärringen Schenström som ansvarar för krisberedskapen för sverige får två mille för att missköta nationens säkerhet! Bara i ett blått sverige...

Ja!!!

Tänkte att just ordet "ja" är ett bra ord att använda! Det funkar på mycket när man mår bra. Livet leker, jag är nyförälskad i min sambo. Märkligt att man efter åtta år kan få en sådan groteskt stark känsla av nyförälskelse. Kanske är det så att begreppet "livslång kärlek" ändå existerar? Nu är kanske inte åtta år någon egentlig tid för att bestämma sådant?

Nu tänkte jag i alla fall berätta varför "ja" stämmer så bra in. Jag är positiv och känner att det mesta har en meningsfullhet. Förr har man haft en tendens till att se allt med trist inställning och vara negativ till det mesta. Nu är jag bara nöjd med det mesta och Jenny med. Visst, inte fan säger man ju ja åt allt. Det är kanske där den viktigasta biten kommer in, jag kan säga nej också utan att känna mig dum eller som en svikare. Därför följs alla mina "nej" av ett personligt "ja" eller snarare som ett "Yes! Jag sa faktiskt nej!!!"

Fan vilken krånglig text det blev nu, så jag tänkte istället bara skriva några rader om hur jag har det och hur saker och ting fungerar i mitt huvud. Vi har avslutat moment 1 av utbildningen med ett prov i ellära. Till veckan börjar vi med Växling! Kul! Nu ska alla begrepp redas ut och vi kommer att få veta veta mer om allt det där som verkar omöjligt för oss "lekmän" men som en självklarhet för den invigde. Vad har jag lärt mig då? Jo, elläran är fakiskt så mycket enklare än vad man först trott.

Spänning, Ampere och Resistens. Dessa tre är i direkt relation till varandra och förhållandet mellan dessa beskrivs som "Ohms lag" (U=R*I) (R=U/I) (I=U/R). Kan man detta så har man faktiskt en bra grund att bygga vidare på. Jag vet exempelvis hur en induktionsspis fungerar nu!!! Nu vet jag varför plattan inte blir het, utan enbart pannan. (Visst, plattan blir uppvärmd tillslut av pannans värme) Bara för någon månade sedan trodde jag faktiskt att jag aldrig skulle behöva läsa fysik/matte.

Brorsan och Henna har köpt en ny lägenhet! Coolt, den var snygg som fan. Blir bra eftersom det kommer att bli trångt hemma i tvåan när lille Junior anländer. Jag tror att det blir en pojke! Sätter inga pengar på det, men min magkänsla säger att det blir en gutt. Det innebär att jag ska bli farbror. Kanske dags för en egen knatte? Jopp, det ska det bli, ska bara se till att gifta mig först så jag slipper ha med en morgonpigg junior på en eventuell smekmånad.

Sitter och lyssnar på ett band som heter Amorphis! GRYMT!!! Fasen så jävla bra band! En blandning av Soil, Creed och In Flames light! Min musiksmak rakt av!!!