Sång å skoj

Höstens konserter börjar närma sig att gå av stapeln. Först ut är EFS och sjungning i samband med en högmässa. Kul! EFS har schyssta villkor för oss att kunna låna lokal för övning och de har gudabenådat gott fika vid dessa mäsor. Sedan är det dags för den 40-åriga traditionen att sjunga på frälsis... En konsert som faktiskt är roligare än många vill ge sken av. Bruno Ekberg i all ära, men det är något visst att höra Bruno dra sina anekdoter.

Slutligen för året står luciakröningen i domkyrkan. Ifjol blev det totalkatastrof... akustiken ställde till det ordentligt för oss. MÅSTE lära oss att lyssna in oss direkt från stämmorna och inte på ekot, Själv råkade jag få solot i "Håll mitt hjärta" som ska sjungas som "Grand finale" på kröningen. Hoppas att jag lyckas få ordning på stämbanden tills dess... borde jag kunna ordna eftersom jag känner mig frisk nu, bara lite småretningar kvar i halsen.

Ska upp till skolan nu för att skriva prov i ellära. Känner mig inte så jävla väl förberedd som man kanske borde vara... hujja, nu har jag drabbats av något som jag varit totalt likgiltig inför tidigare, prestationsångest!!! Kanske för att jag har förväntningar på mig själv och därför inte vill bli besviken på mig själv.

Ha det! Nu går Bodenexpressen mot stan som gud glömde...

Jag blir så...

...jävla less på våra grannars kompisar. Fick de sina körkort i ett kellogspaket eller mutade dem uppkörningsförättaren? Flera dagar i rad har jag kommit ut på gården för att se samma jävla röda SAAB står och blockera min car-port så att jag varken kommer in eller ut. Ikväll var jag sekunder ifrån att storma in hos grannen för en rejäl utskällning, men jag kom på mig eftersom de har en nyfödd unge som jag inte ville väcka eller skrämma. Nej, jag fick sansa mig och sedan skrev jag en vänlig lapp som jag klämde fast på rutan. Hoppas bara att dåren är läskunnig eftersom jag inte kommer att vara trevlig nästa gång (om det blir en nästa gång).

Det ironiska i sammanhanget är att dåren bor på samma gård som min äldre bror och han bekräftar samma sak. Killen kör in biljäveln på gården varje dag och låter den stå där och blockera i flera timmar. Fan, varför går inte killen till läkaren och ber om handikappintyg? Jag är säker på att dumhet räknas...

Jaja, skitsamma, man ska inte hänga upp sig på detaljer... men man kan bli gode less.

Idag började vi med ellära och elkunskap. Hujja... snacka om att man är ringrostig när det handlar om fysik och fysikens lagar. Tur att instruktören utgår ifrån att vi inte kan skilja på ström eller spänning. Introduktionen idag blev därför väldigt mycket "basic" vilket var tur. Jag hade svimmat om han direkt gått in på omvandlingstabeller osv...

El denna vecka och nästa. Prov i ellära onsdag nästa vecka. Vi ska även klämma in HLR (hjärt- och lungräddning) under dessa två veckor men det känns bara kul. Märkligt, det som i vissa miljöer känns megatrist och långtråkigt kan med ett annat mål och i en annan miljö bli tokintressant! Visst, man säger att det är resan mot målet som gör mödan värd, men jag vill krydda det hela med följande. Om man vet vad målet är så känns resan mer motiverande och spännande.

När ska min eländiga hosta ge med sig? Har precis botat en förkylning för att nästa ska avlösa och nu är det den jobbiga varianten med hosta som plågar mig. Nästäppa avhjälper man lätt med nässpray, men hostan är mer jobbig. Morgonen känns som att fila strupen och bröstet men ståltråd varje gång man hostar. Dagen känns ganska ok, men kvällen och natten är en plåga.; rethosta så man nästan kräks... stackars mig va?

Kimi tog hem F1 cirkusen! Finnar och racing är en trevlig ekvation, men utan Ferrari hade det blitt tungt, men med den tradition som finns i stallet så brukar man vara bäst när det gäller. Hamilton stupade på orutin och strul i fel tävling, men han har gjort en helvetes grym säsong ändå. Fan så bra 22-åringen har kört. Tro mig när jag säger att Hamilton kommer att bli ett stort namn i klass med de stora!

Nu = natti! Sängen lockar inte, men jag måste sova eftersom jag ska sitta i bilen 07:00 imorgon... Upp 06:30... helt ok förvisso, men jag är inte van att stiga upp med tuppen!

Natti!!!

Middag i soffan

Underbart! Det är lördag, F1-kval från Brasilien, pizza och cola light! Det innebär middag i soffan med motorvrål och annat godis för bilsportintresserade! Jenny då? Jodå, hon satt med och tittade på utan att fälla en endaste kommentar. Tror faktist att hon blev lite intresserad, men jag kan missta mig. Kanske är hon bara snäll och har en motprestation på mig nu när jag har "fått se" F1 till middagen.

Hockeyn går bedrövligt för Luleå... Två torskar nu och spelet ser allt annat än bra ut. Måste börja ta lite poäng på bortais, annars blir det en riktigt trist säsong.

Nya kläder blev det idag. Ett par brallor och en skjorta och genast fick min femisistiska ådra sitt lystmäte mättat. Shopping är en drog, bara att inse, och den drabbar kvinnor hårdare än män, det kan jag lova.

Ännu en vecka har gått på udbildningen. Vi skrev SÄO-prov i torsdags på § 1-10 och jag tror att jag klarade det bra. Vet med mig några fel, men summa sumarum borde jag ändå ha klappat in ett VG eller G+. Ajja, skitsamma, det är kul som fan och jag ångrar än inte mitt val på något sätt. Har fått klart med praktikplats för bangårdspraktiken eller LIA1 som det heter. Två veckor ska spenderas hos Green Cargo i Luleå där jag praktiskt ska få lära mig hur växlingen går till. Kul att få göra växlingstjänsten hos ett godsföretag eftersom det är mer grundlig växling där med att kunstruera hela tågset som är olika från gång till gång (nästan). Även om jag idag är mer inne på att jobba med persontrafik så är det bättre att lära sig mer från grunden. Persontrafiksväxlingen är mer framdragning av vagnar med färdiga bromstal och stax, oavsett full eller tom vagn. Godset får mer varierande egenskaper beroende på hur vagnen är lastad och med vad.

Just nu är klockan 19:39 och jag funderar på hur resten av kvällen ska spenderas? Mer tvslappande eller en öl? Kanske utgång? Kanske en långprommis med voffarna? Kanske lägga sig med en bok? Kanske sjunga lite? Kanske ta en dusch? Kanske hitta på några fler "kansken"?? Alternativen finns ju som ni ser, men min standardiserade beslutsångest tar som vanligt ut sin rätt. Känner jag mig själv blir det en kortis med hundarna för att sedan sätta mig här vid datorn för att spela lite spel eller läsa bloggar m.m. Lustigt eftersom det inte ens fanns med bland mina "kanske-alternativ"... Jaja, jag är ju en som gillar att "överraska" och göra det oväntade. Bra, då vet jag... jag ska ta bilen och dra till OK för att byta olja, filter och tändstift!!! Rock on baby, för det om något vore en total överraskning att syssla med en lördagkväll.

...nä fy fan, så tragisk är jag väl ändå inte?

I öronen susar just nu lite Brolle Jr med "Watching the stars"... Totalt bortglömd popunder. Skön röst och en "egen" personlighet... Kanske var det just det där med "egen" som fick honom att stanna som ett "one hit wonder" med korrigeringen att det blev "three hits"... Vet att artister som går sin egen väg inte går långt. Då måste man bli musiker, dvs. skriva OCH producera sina egna låtar. Eftersom han inte gör det så lär den perverterade musikindustrin hitta ett annat "gulligt" ansikte som går att "våldta" och manipulera för att toppa listorna under några höstveckor. Tänker närmast på "Idol-Ola"; den söta som aldrig spelar live eftersom ingen skulle känna igen hans egna röst mot den studiomanipulerade robotmonotona produkten.

Hujja vad många tankar som kom upp här, och fan vad svårt jag har för att träffa rätt tangenter när jag skriver. Berusad? Nope, inte det minsta... kanske börjar få stela leder som följd av min ålder.

Ajja, ha det alla ni därute som av någon än mer tragisk anledning skulle få för er att trilla in hit för att läsa min blogg en lördagkväll. (Läser ni en vardag eller så är det helt ok ;) )

Mördare eller samhällshjälte?

Jag tänker givetvis på tragedin i Rödebo där en 50-årig familjefar skjutit ihjäl en 15-åring och skottskadat en 16-åring. Mördare? Aldrig!!! Det finns inte på min karta att kalla denne herre för mördare. Med bakgrundshistorien utkavlad så gjorde han vad jag säkerligen själv skulle ha gjort om min familj utsatts för samma systematiska terrorisering. Vad var syftet med att åka ut till gården mitt i natten? Varför kom inte polisen trots att de tillkallades? Varför ingrep man inte tidigare då familjen vid FLERTALET tillfällen anmält förövarna? Hur mår övriga inblandade i detta när de vaknar upp ur sin inskränkta småstadsmentalitet?

Vad detta handlade om är att förövare och mobbare får för långa löplinor innan någon tar tag i saken, och då oftast är det privatpersoner som tar lagen i egna händer. Detta är ett sådant tydligt exempel på hur man kan driva en människa till vanvettets rand genom att ge sig på hans familj, och i synnerhet hans lätt efterblivne son. Vad fan tänker man med? Hur i helvete har man uppfostrats av sina föräldrar då man i grupp ger sig på en av samhällets mer försvarslösa individer?

Jättetragiskt för alla berörda parter eftersom den här trista historien bara har förlorare. Jag lägger ingen skuld på pappan eftersom han drevs förbi en gräns där polis och sociala myndigheter borde tagit sitt ansvar för längesedan. Han ska inte ens åtalas, han ska få professionell hjälp och sedan en offentlig ursäkt från hela jävla myndighetsvärlden!

Jag hoppas att de överlevande pojkarna verkligen låses in på en anstalt där de får lära sig rätt och fel, allt som deras föräldrar uppenbarligen misslyckats med att få inpräntat i deras huvuden!

Tyvärr är inte detta ett problem som är förbehållet för Rödby, nej, det finns överallt. Det som är så skrämmande är den brist på ansvar som dagens föräldrar visar. Min "svägerskas" son berättar hur tydligt som helst om den öppna mobbing och misshandel som sker i skola, på kvällar och framförallt, bland gäng. Oftast moppegäng som sett för mycket på tv och nu vill ut och leva det "tuffa" livet. Vad fan gör föräldrarna? Hur i helvete kan de var och varannan kväll gå på samma lögner från sina barn?

Nej, dags att polis och sociala myndigheter åter tar sitt ansvar, annars kommer Rödby att flytta in i varenda samhälle!

Gräsänkling!!!

Jenny har hoppat på tåget och är nu o skrivande stund framme i Gällivare hos Sofia! Kul att hon äntligen fick tummen ur... Hon har pratat om det i ett år utan att komma till skott. Vad ska två damer sysselsätta sig med uppe i polcirkelland då? Jadu, det vette fan och det ska jag inte bry mig i, jag har ju hela helgen för mig själv med hundarna. Skulle vara skönt med en bastu och lite film på det, eller varför inte bara ta en god Whisky i soffan? Jag tror fan att det lutar åt det sistnämnda, ska bara iväg till Chrille först och se Luleå smiska lite "Warulfvar" i hockey.

På återseende!!!

Fredag!!!

Idag är det fredag och min hemstudiedag! Har jag studerat? Nej!!! Ska jag studera? Nej, det ska jag göra på söndag. Nu visar det sig dock som så att våran måndag är ledig för alla utom två "stackare" som sitter som elevrepresentanter i ledningsgruppen för utbildningen. Det innebär ännu mera läsning av Säo:n och repetitioner av redan genomförda moment.

Veckan har handlat om gruppdynamik och lite "lärakännaövningar". Detta har varit bra eftersom det har blivit lite stereotypt då vi sitter på samma platser varje dag. Nu har diskussionerna fått en ny dynamik på kafferasterna, fler vågar prata och det är kul när personer visar sig vara helt annorlunda än man föreställt sig dem.

Sitter med Idol i bakgrunden. Grymt bra startfält i år. Personlig favorit? Givetvis Daniel Carlsson tätt följd av Andreas. Satan vilka pipor gossarna har. Tyvärr lär det handla mer om utseende i år och därför kommer vinnaren inte att vara någon av dessa två. Rent musikaliskt så sopar de banan med alla andra!!!

Hockey då? Luleå spelar hemma mot FBK och en vinst känns ganska nära. Ni som såg senaste matchen mot MoDo såg säkert precis som jag att det var en jämn match, men där MoDo fick lite för mycket hjälp av domare Sjöberg. Nåja, det kommer säkert att komma matcher då vi får samma hjälp.

Inget mer att skriva tror jag. Jo, fotbollen pågår för fullt och det är grymt skönt att se hur många av killarna som tränar stenhårt trots att vi befinner oss på eftersäsongsnivå. Vi kör tre pass per vecka och killarna har nära 100-procentig uppslutning. Grymt lovande och kul! Om våra prospekterade killar väljer att komma till oss så ser kommande säsong ut som en topp-3 för våran del!

Måndag innan skolan...

Glassiga dagar enligt en del, men ack så fel ni har. Utbildningen är tuff och vore det inte för att allt vore så intressant så hade man kastat in handduken helt under förra veckan. Måndagar som sagt... Börjar alltid 13:00 på måndagar och går till 16:00. Perfekt eftersom jag då hinner få en del uträttat under måndagmorgonen. Ante är hemma till i eftermiddag eftersom han och Henna är på ultraljud i skrivande stund. Hoppas att allt ser bra ut där så att den kommande förlossningen kan ske med så lite komplikationer som möjligt.

Annars är det lite idetorka i huvudet just nu, så jag skrivet helt enkelt bara ner vad jag tänker på. Zeke! Har i helgen tunnat ut hans skägg och gått igenom hans munhygien. Snacka om "makeover". Förr svimmade man så fort han tittade på en eftersom han stank ur munnen och skägget, nu får han gärna pussas igen. Det lustiga är att när jag gick igenom hans skägg med effileringssaxen så lyckades jag med att enbart ta gråa hårstrån, hur det nu kan vara möjligt..??? Zeke har nu en ganska fin vetefärg i hela ansiktet, men allt är väl relativt beroende på vad man har för måttstock.

Veckans skola kommer att handla om järnvägshistoria och gruppdynamik. Hmm... borde kunna bidra med något under det ena momentet i alla fall och då snackar jag inte järnvägshistoria! Nej, jag måste åter få betona att jag är så förbannat nöjd med mitt nyval här i livet. Det kändes som om jag stod och stampade utan att komma någon vart i livet, trots att jag och Jenny hade planer så kändes dessa så avlägsna då jag inte var bekväm i mitt yrkesliv.

Satt och pratade med farmor om detta med karriärsbyte och jag kan lova att hon gärna hade sett mig kvar i läraryrket. Det märks där att farmor är av gammal moral och uppfattning där läraren fortfarande verkar ha hög samhällsstatus... Ojoj... tur att hon inte vet bättre. Eftersom jag är den andre i släkten som ganska omgående avbryter lärarkarriären så blev det kanske en tuff törn att ta för henne, men faktum kvarstår, mitt yrkesval kan inte baseras på vad andra tror sig vara bäst för mig. Jag vill gärna ha en slant kvar då räkningarna är betalda varje månad också. Jag vill även känna att jag inte ska behöva våndas över att aldrig få vara ifred då föräldrar anser att man är i tjänst dygnet runt, och det verkar jag ha varit också. Nej, nu jobbar jag mina timmar och har ett STORT ansvar då jag är på jobbet, men i och med att jag stämplar ut för dagen så är jag enbart den civila Daniel Carnudd.

Ska avsluta dagens blogg med en hyllning till min kära mor som idag når ytterligare ett steg mot att bli vuxen. 53 år idag och fortfarande samma mamma som jag minns då jag var 10 år och sprang ikapp med på väg till konsum för att köpa glass. Grattis mamma på din dag och låt oss få fira din dag i lika många år till!!!

/Daniel