Norrländsk humorradio


Smakprov finns här  http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=1089181

Det är inte långt kvar till sommaren.

Sitter med en bootleg av metallicas nya material i hörlurarna... Äntligen lite äkta skön metallica så som det lät på "min" tid, dvs när jag var en osnuten tonåring på högstadiet som precis bestämt sig för att metallica ändå var lite hårdare och tuffare än Guns.'n roses. Man sökte länge efter sin själ efter att Jason kastats ut ur Bandet. Många kallades och testades, men det tog ett tag innan man hittade rätt.

Många ansåg att St. Anger var en fullträff... i mina ögon var det en dödsryckning som visade att man fortfarande ville men ännu inte hittat rätt än. Det kunde likaväl bli dödsrycket som rycket som visade att "fan, än har vi mycket kvar att ge"... Med det som spelas i mina lurar nu så kan jag bara konstatera följande: Metallica is back! Samma sköna trumspel, basgångar och gitarrslingor som gjorde "Master of puppets" och "And justice for all" odödliga har här vaknat till liv igen. Tyngd är kanske rätt ord för att beskriva det hela. Jenny ropar åt mig att sänka eller stänga av... då vet jag att det är rätt!!!

Det tog väl sisådär 4-5 år för Hatfield att lära sig leva som nykterist och därmed även lära sig spela musik med noll promille i blodet, men fan så bra det är!!!

Vad har då detta med sommaren att göra egentligen? Faktiskt inte mycket mer än att jag sitter i köket med näsan mot gården och konstaterar att vår gigantiska hängbjörk på innergården håller på att få sina röna knoppar. Allt känns bara så jäkla bra nu. Jag är fortfarande lika barnsligt förälskad efter drygt åtta år med Jenny, musiken gör mig nästan "hög" av eufori, sommaren är på gång, jag har hittat en ny sommarjacka, nydatorn funkar perfekt och allt annat går i dur just nu... bara att passa på att njuta!!!

Ha det!

Kärlek!!!

Vill egentligen inte skriva något nytt idag, bara ett litet meddelande till min kära, Jag älskar dig... längtar till "Grekland"...

Puss

Kors i taket...

Ta inte för vana att detta kommer att hända ofta, men just idag sker det! Jag uppdaterar bloggen två gånger samma dag och har två purfärska heta inlägg!!!

I morse var jag analytisk, nyanserad och ställningstagande. Nu tänker jag bara svammla på! Känns bara så jäkla kul att sitta i köket med en stor hemgjord latte och nya datorn framför sig... kanske är det som är orsaken till att mina bloggar inte har varit så jätteuppdaterade på sistone? Jag menar, bristen på en dator då lusten att skriva av sig infaller. Nåja, nu har jag mina fina Acer framför mig och fingrarna glöder. Jag har fortfarande inte vant mig vid tangentbordet på den, men det kommer väl mer och mer känner jag.

LIA:n börjar utkristallisera sig. De flesta platserna är tilldelade och klara. Det saknas några platser, bland annat är vi tre som ska till gävle, men endast två platser är klara där. Förhoppningsvis löser detta sig under fredagen (imorgon). Boende är en het ´potatis för alla nu. Gärna ett bra boende gratis. Vem erbjuder oss detta i Gävle under  veckor? Förmodligen ingen alls...

Fotbollen är igång!!! Matcherna rullar på och spelet börjar så sakta se bra ut. Det räcker dock inte att bara göra en bra halvlek för att sedan tappa allt till andra. Nåja,kompetensen finns, nu handlar det bara om att bli stabilare och stadigare!

Hade!

Bara något nytt

G'day!!!
Sitter i köket med den nya datorn och premiärbloggar med den. Om sanningen ska fram så har jag inte vant mig ännu med laptopens tangentbord och det kommer nog att ta ett tag innan mina fingrar hittar helt rätt på tangenterna.

Dom har fallit i Rödebymålet och Pappan frias helt. Fanns nog ingen annan utväg på det hela. Det mest tragiska är att det bara finns förlorare. Den 15-årige pojken var tydligen ingen av familjens trogna belackare utan var mer av en slump med ute på gården den natten. Pappan gjorde dock ingen skillnad på det och vem kan klandra honom? År av trackasserier och hot kluminerade den natten och tyvärr skickade de fega kräken fram den minst skyldige att ta smällen.

Hur ska man pröva ansvaret då rent juridiskt? Vem ska stå som skyldig? Ja, de enda skyldiga som finns är kärnan av "moppegänget" som i flera år har fått härja fritt. Den, idag, 17-årige pojken som skottskadades verkar ju inte ha sitt mjöl rent och av vad som framgår verkar ju den personen ha varit ganska pådrivande. Märkligt att Mamman till den dödade Simon inte ens nämner den biten en enda gång. Alltså hur hennes son av grupptryck provocerades att gå fram och göra något som de andra visste skulle skapa problem. Kan man gå så långt att man kallar det vållande till annans död? Nej, det tror jag inte eftersom jag inte tror någon hade förberett sig i sin vildaste fantasi att detta skulle hända.

Jag tror nog att jag själv hade agerat precis som pappan i Rödeby gjorde om jag själv drabbades och även agerat enligt praxis utan resultat. Om jag då sedan skulle klassas som sinnesjuk eller tillfälligt sinnesförvirrad, ja då skulle det väl få vara så, men någonstans ligger beskyddarinstinkten oss närmast när reptilhjärnan tvingas igång av rädsla och panik!