Ledig helg

Fan så trist rubrik egentligen. Har många gånger funderat över vad rubriksättarna har för knep när de ska försöka sälja in en artikel genom att hitta en fyndig rubrik. Ibland säger det sig själv om det handlar om en person med kul namn etc, men ett blogginlägg... Suck...

Har varit på stadspromenad med Jenny, Charlie, Titiyo óch tvillingbrorsan med tillhörande familj. Solen sken, vädret bra och temperaturen på några streck ovanför noll. Perfekt, tills vi nådde Bergnäsbron. Glömmer visst varje vår att det blåser ganska duktiga frånlandsvindar när det börjar bli varmare. Kände mig som en GB-glassgubbe som nyligt plockats fram ur frysen när vi väl nådde stadssidan av bron.

Väl där mötte vi upp äldste brodern som dock inte ville promenera... det var tydligen så att hans fälgar var lite skitiga... Satan i gatan vilka härliga ursäkter. Ska snart ta emot Zekes syster Micha och ge henne en vårvänlig frisyr. De som sett våra hundar vet nog om att vårslasket inte brukar vara så vänligt mot långa wheatenpälsar.

Får se om jag ids se någon hockey... Hoppas att Färjestad slår ut 6-fingers!!! :)

Dialog med en telefonförsäljare från buffel och båg AB

Har åter igen blivit terroriserad av Energibolaget i Sverige AB. Jag talade vänligt, men bestämt, om för den förre telefonisten att han kunde stryka mitt namn ur deras register, att jag inte vill bli uppringd av någon med detta företag bakom sig. Jag förklarade varför, killen var förstående och lovade att stryka mig.

Idag, 15:00 ringer "fröken hurtfrisk" och vill ge erbjudande till alla lägenhetsinnehavare i Luleå. Dialogen startar:
H=Hurtfrisk telefonist
D=Irriterad Daniel

H - Heeeeeeej! "Hurtfrisk" heter jag och ringer från Energibolaget i Sverige AB. Jag skulle vilja tala med den som ansvarar för elräkningar i husllållet.
D - Ja, det är ja... (Blir avbruten)
H - Jag ringer nämligen för att vi har ett kanonerbjudande till alla lägenhetsboende i Luleå och tänkte ko...(Jag avbryter tillbaka)
D - Sa du EBSAB (Energibolaget i Sverige AB)? Nej, jag är verkligen inte intresserad av det blufföretaget eftersom jag aldrig mer kommer att bli kund hos dem. De blåste mig och vägrade svara i telefon, gjorde det nästintill omöjligt att byta bort dem som leverantör och negligerade mina frågor och klagomål totalt. Jag är inte intresserad av ett företag som ljuger, går ut med falsk marknadsföring och som dessutom är jävligt oseriösa...
H - Ahhaaa... men, vad var det som var så hemskt då? (Nu inser jag att människan måste ha IQ-nivå som en fiskpinne ungefär...)
D - Jo, typ allt jag nyss sagt, men jag kan fortsätta; Det blev ca 35% dyrare än med den näst dyraste leverantören och ingen kunde svara på varför. Ingen ville heller ta emot mina fakturareklamationer. Dessutom hade de arma svinen magen att dubbla min beräknade elförbrukning bara för att få in så mycket som möjligt när elen var dyr och sedan passa på att betala tillbaka när den var billig. Jävla oseriösa skitföretag som inte borde få existera på den svenska marknaden. Stryk mig nu för i H-vete från era listor och ring mig aldrig mer igen!
H - Jaha.. okej, men ha en fortsatt trevlig dag...
D - Detsamma va? (Hur fan kan hon tro att dagen är trevlig efter ett samtal från Elmaffian?)

Vad bevisar detta? Jo, jag är inte främmande för att skriva ut bolagets namn eftersom jag talade om för dem att det var det jag skulle göra eftersom de vägrade prata med mig, de vägrade svara på mail och de påstod, trots svart på vitt, att de var 10% billigare än den näst billigaste... Då svarade jag med att jag tänker ta varje chans jag kan att svartmåla skitfirman och tala om för alla jag känner vilket jävla oseriöst skitföretag det är!

Så... nu har jag gjort det!

Nu åter till livet.... Nej, jag blev fan förbannad bara av att skriva den här skiten! Tar det sedan.

Bästa pappan i världen!

När man ser sin son ligga och rulla med ögonen i sina första försök till att fokusera på olika föremål så väcks många tankar. Hur ska det gå för den här lille mannen i framtiden? Vad ska han göra? Var kommer han att bo? Så slutligen fastnar hans blick i mina ögon. TIden stannar, allt tystnar och jag hör mitt eget hjärta slå. Omedveten om mitt eget fåniga leende ser jag Charlie göra grimaser. Jag vet att det i dagsläget mest handlar om reflexmässiga reaktioner, men jag tycker mig kunna se ett leende där någonstans. I det ögonblicket är min ända fundering, kommer jag bli en bra pappa? Kommer Charlie en dag att ge mig en kram och säga -Pappa, du är en riktigt bra farsa!???
...hoppas det i alla fall.

Har inte skrivit en rad om Melodifestivalen och det är ganska medvetet. Jag har faktiskt inte riktigt vetat vad jag har tyckt. Vinnarlåten var otroligt mäktig! Först trodde jag kanske att det var en slags missnöjesförklaring mot etablissemanget, men senare har jag insett att låten helt enkelt bara var bäst, om än i en genre som vi svenskar inte brukar gilla. Detta visar bara på att vi är ett relativt mångkulturellt land med många olika musikaliska stilar. Tror vi, allt för länge, har förknippats med söta pojkar och flickor i discopimpade Abbainfluerade "ompa-ompa"-låtar. Kanske dags att damma av den skrönan för att åter visa Europa att Sverige är en av världens ledande musikaliska länder. Visst kommer säkert balkanpakten att politiskt rösta på varandra, men nu har vi kanske chansen att knipa 6-poängarna därifrån istället för att bli helt lottlösa. Givetvis kommer vi ju ändå att ge vår tolva till Finland, Norge eller Danmark eftersom de brukar ha bra låtar!

Solen skiner ute och termometern har letat sig en bit in på plussidan. Dags att lägga ner Charlie i overallen och vagnen för att sedan knata in mot stan. Har några ärenden att uträtta innan jag börjar jobba idag. Ska till Vännäs med Containertåget och kommer sedan hem med tomstålet vid 8 i morgonbitti. Ett perfekt arbetspass i mina ögon!

Hörs!

Nästan Pappaledig

Sitter i soffan med datorn i knät och Charlie här brevid. Han sover som en stock och jag känner mig som en riktig farsa på riktigt. Jenny är en sväng på universitetet så vi har lite manlig fritid. Då junior som sag sover, så funderar jag på att göra detsamma eller kanske dra igång X-boxen...

Har haft två dagar med utbildning idag och därmed arbetat kontorstid. Fy f-n vad jag INTE saknar detta med kontorstid. Man är som en Zombie på morgonen och efter man slutat så vill man bara sova. Nej, tacka vet jag lite hederligt skiftarbete där man kan starta klockan 03.32 på natten och sedan sluta vid 13:00 på dagen... Då har man allt framför sig, t.ex. gymmet nästan helt själv, affärerna utan en massa sönderstressade kontorsråttor. Man får faktiskt bra service när man undviker lunchrusningen och "efter kontoret" tiderna.

Imorgon börjar jag vid 19 och ska då ner till Vännäs. Det innebär sovmorgon och sedan en promenad med vagnen till bilaffärerna för att börja sondera införskaffandet av en riktig familjebil. Hondan är perfekt i mycket, men lite för liten. Vill ha en Passat eller liknande. Mina krav är följande:
-4 wd
-STORT kombiutrymme
-Diesel
-ISO-fix för att fästa bilbarnstolen

Mina prospekt just nu är Passat, Honda CRV eller kanske en Octavia. Är dock tveksam till om Skodan är tillräckligt stor? Om det inte vore för avsaknaden av 4wd så skulle kanske en SAAB funka, priserna är i alla fall de rätta nu. AUDI ska man inte räkna bort heller, men vi siktar på att skaffa hus också och då går AUDI med sina service- och reservdelskostnader bort! Samma med Volvo, BMW och Daimler Benz.

Kanske ska bli riktig familjesnubbe och skaffa en VW Caddy eller annan typ av MPV...

Ha det!