Silly seasons äkta ansikte...

DiJag har bestämt mig för att ta bladet från munnen och låta sanningen komma fram. Silly season är ett begrepp som verkligen beskriver säsongen mellan matcherna på ett lämpligt sätt. Det är ett ständigt ringande, möten, samtal, fjäsk, förhandlingar och knivar i ryggen. Nej, viljan att snickra ihop det bästa laget skyr inga medel och det är flera gånger som jag tvingats ducka och parera undan från potentiella mordförsök i denna löjes cirkus kallad "Silly season".

Nu har dock vårt lagbygge börjat falla på plats. Erik, Christoffer, Jesper och Jonas är fyra killar som kommer att erbjudas möjligheten att komma över till Lira BK för att spela och träna. Om William vill så är även han förberedd en plats. Hur se jag då på våra värvningar.

Fredrik
En rivig skåning som har en oskyldig attityd mellan varven. När situationen dock är framme så ryter han som ett lejon, men som ett skorrande lejon. Går från klarhet till klarhet och borde kunna landa en startplats i elvan.

Dilman
Tanken från Dilman var att träna hårt och slå sig in i laget. Han är på väg dit nu och det enda som saknas för att Dille ska bli den targetforward som jag drillar honom till är att han lär sig hur man komprimerar en motståndares testiklar med ett enkelt handgrepp.

Jesper
En äkta tvåvägsspelande mittfältare som skjuter bra och i steget.  Låt inte det mörka hårsvallet lura er eftersom det finns en liten elak jävel bakom den polerade fasaden. Enligt Jespers agent var det många klubbar som slet i honom, men han valde Lira eftersom han kände att det proffsiga bemötandet från organisationen blev avgörande. När han sedan hörde att vi spelar i den nationalistiska blågula färgerna var det med tårar som han valde tröjnummer.

Erik
Vi hittade Erik under vår scoutresa till Stockholm. Erik som är en lite blyg kille ville inte riktigt kännas vid de rykten som omgav honom att det stod mellan FC Köpenhamn, Rosenborg och Green Frogs. När Lira erbjöd honom en plats i vår organisation så fick vi positivt besked tämligen omgående. Det definitva beslutet togs efter en rundvandring i Karlsvik Arena där den pågående renoveringen är inne i sin slutfas.

Christoffer
Västerbottens pärla enligt en del. Själv säger jag bara så här: Den som vill förbi Christoffer i backlinjen måste vara beredd att riskera en lårbensfraktur, eller som Christoffer själv säger, missar jag kulan i läder så tar jag den av ben, med en klar formulering som direkt antyder att det inte är bara en gång som han kapat ett lårben vid höftkulan. Jag såg direkt potentialen och tillsammans med I-M kommer det att göra ont att utmana vår försvarslinje...

Jonas
Även Jonas härstammar från det västerbottniska inlandet. Efter en träningsmatch mot IFK Rånea sa han att känslan från förr var tillbaka. Han beskrev den euforiska känslan som en liknelse mellan ett derby Milan mot Inter. Den som spelar med ett sådant hjärta kan man inte ställa utanför laget!!!

Nya fräcka recept!!!

Middagen står på spisen och det är en ny variant av Quornfärs som står i pannan. (Har nästan blitt vegetarian de senaste året och sanningen är den att jag trivs bra med det. Lite kött blir det dock emellanåt...)

Quornfärssås á la LeCane
1 påse Quornfärs
1/2 hackad gul lök
3-4 msk keso
1,5 dl matlagningsgrädde / Soja iMat
1 pkt Go Green "Saftig salsa"
1,5 dl majs
Chilipeppar
Tomatsås
Salt
Peppar

Fräs löken och sedan quornfärsen. Kör i resten och låt sjuda i 5-6 minuter. Servera med pasta!
Den "köttarian" som inte kommer gilla den här rätten är inte född ännu... Enjoy!

Hetsjakt på de svenska pionjärerna...

Försäkringskassan fortsätter att slå till stenhårt mot de sjuka i samhället. Helt sjukt och faktiskt inte långt ifrån Nazitysklands beteende. Vår borgerliga regering slår sig för bröstet och påstår att sverige har blivit friskare eftersom sjukdagarna minskar... Hur korkad är man om man går på den tesen? Förmodligen rejält slut i huvudet eftersom sjukdomarna är kvar som förr, skillnaden är bara att man går hemma och lider utan att ha möjlighet till ekonomisk hjälp.

Sedan FK anställde sina försäkringsläkare så har det blivit en ren jävla pajasverksamhet. Eftersom lallarna är anställda som konsulter så gäller inte FK:s regler för att kunna överklaga och kritisera ett beslut. Det märkigaste är att dessa försäkringsläkare sällan har expertis på alla områden, tvärtom är de ofta allmänläkare som får dessa jobb. Det bästa är då när dessa allmänläkare sätter sig över medicinsk expertis på områden de inte har hört talas om själva.

I reklamfilmer säger FK "Vi frågar inte hur sjuk du är, bara hur mycket du kan arbeta". Jaaa... om man inte kan sitta eller stå, utan bara inta sängläge så är det väl ganska svårt att arbeta såvida man inte är sängprovare på Hästens... Nej, förr använde man sig av ett begrepp som heter Kvacksalvare och detta begrepp är åter aktuellt känns det som.

Hetsjakten på våra sjuka har gått överstyr i jakten på den lilla klicken fuskare som ändå kan fortsätta fuska på bekostnad av de verkligt sjuka.