Vad vore livet utan vardag?

Min vardag har precis börjat och eftersom allt är nytt för mig så känns det inte som ett vardagsbestyr för mig. Åter på loket nu, men i egenskapen av anställd lokförare på Green Cargo. Allt flyter på så som det brukar på järnvägen. Sitter nere i Vännäs just nu och plitar på ett inlägg om hur det känns att vara tillbaka hemma. Jo, det är alldeles förträffligt bra! Hur är det själv? Jag får vara med Jenny, jag får klappa hennes mage, vi har familj, hem, framtid och allt det där som bara känns så jävla bra!

Har precis igår hämtat ut lite kläder från jobbet och en tjänstetelefon. Kalasfint! Skorna var perfekta och kläderna satt bra i övrigt. Väntar bara på de restnoterade byxorna och min vinterjacka som inte hunnit komma än.

Ska styra hemåt vid 21.00 ikväll efter att ha sett lite hockey på rummet. Luleå möter HV på bortaplan och det verkar bli en bra match.

Annars då? Alvin har passat på att fylla 1 år och det är alltid lika kul att träffa lillpojken eftersom han blir så jäkla glad varje gång man hejjar på honom.

Linda, Cornelia och Jonas kommer till upp till helgen. Ska bli skönt med lite bastu och skoj uppe i Heden till helgen. Hoppas bara på att Kjelle mår bättre så att han orkar vara med på skojjet!

Ha det!

Patron ur?

Onsdag imorgon... det innebär att jag nu bara har tre nätter kvar i Borlänge. Hemma igen på fredag och jag längtar. Måste dock hålla lite disciplin eftersom det stora slutprovet närmar sig med SÄO och ATC... Måste plugga mer, mer, mer, mer, mer och ännu mer... Ska fan i mig se till att klara detta så jävla bra det nu bara går.

Väl hemma så ska det bli så skönt att krypa ner i sin egen säng, även om jag behöver en ny bäddmadrass och på sikt en ny resårkärna. Blir väl en sväng till IKEA med Jenny någon dag här framöver och då passar vi på att skaffa nytt matbord, stolar, gardinstänger och annat skoj som kan behövas... Blir nog en tur över till Haglöfs outlet också... är sjukt sugen på ett par byxor som finns där... Behöver även ett par vinterskor...

Blä... har fått idetorka och skrivkramp. Vet inte vad jag ska skriva om så det får bli ett kort inlägg idag!

Natti natti!!!

/Daniel

Tystnad är väl också en uttrycksform?

Att vara tyst och inte säga sin åsikt är  enligt många ett bevis på att man är vek, att man inte står för sin sak eller att man inte kan ta ställning i frågor. Själv anser jag att tystnad ibland bara kan vara bra. Samhället är fullt av dårar som vill pådyvla sina teorier till alla andra, gärna högljutt och agressivt. Tystnaden kan då vara så otroligt underbar. Skönt att få träffa personer som genom sin tystnad utstrålar ett lugn och en trygghet som är raka motsatsen till den osäkre hetsivraren som till alla pris ska få med sig massan i sina åsikter.

Märkligt att debattera det här med sig själv på en blogg va? Hur kom jag egentligen in på detta? Jo, jag satt och funderade över alla gånger som jag har irriterat mig själv över folk som bara står stilla utan att säga något, som ser orättvisor utan att ingripa; som egentligen tycker en jävla massa men som ändå väljer att vara tysta. Med lite lätt sinnesförvirrade diskussioner med mig själv har jag insett att jag kanske borde bli lite mer tyst själv?

Missförstå mig inte, man ska ibland stå på barrikaden och "dö för sin ståndpunkt" som en äkta martyr, men ibland har man mer att vinna på det personliga planet genom att inte hela tiden dryfta det ena med det tredje om hur saker ska vara och hur det är. Har i tidigare inlägg varit jävligt uttrycksfull mot samhällspatrasket som förstör vårt samhälle och den trygghet som alla borde få känna här. Nu vill jag hitta en annan del av mig själv som inte jämt ska ta så stor plats. Jag måsta lära mig att lyssna mer, jag är inte fullärd, jag är inte moraliskt perfekt och jag är framföallt inte någon att efterapa.

Nåja... Det kommer väl. Måsta bara hitta den där ådran inom mig som stänger av snackaren inom mig.

Jenny åker till Gran Canaria på onsdag... Det innebär att jag kommer hem till en tom lägenhet på fredag.... Inte ens Titiyo finns hemma då... Blir en snabb resa till Sävast för att hämta henne då tror jag. Sedan blir det renovering under resten av helgen. Sovrummet står högst på prion! Resten får komma sedan...

Har gjort farligt gods idag! Lastning imorgon... Ny lärare för den dagen! Ferenc ska lotsa oss igenom lastningens ABC och sedan är det fan inte mycket kvar... Slutprovet och sedan patron ur! Har fått klart med handledare för min körning på hemma station nu. Jippie! Jag får åka med en Luleåförare... Inte för att jag inte gillar Boden, men det är skönt att inte måsta åka till Boden alla dagar nu... Sedan blir det förmodligen bangårdsarbete i Luleå också.

Såg att det vankas julfest i slutet av november och början av december! Det som är ännu roligare är att inbjudan även gäller för våra respektive! Det är inte illa det av företaget. Dock inget som man är van vid från "snåljävlaskitskolan" som man är van vid. Inom skolan är personalvård ett begrepp som är så misshandlat att en smäll på käften av rektorn skulle tas som ett erkännande att man i alla fall existerade...

Illa illa, men nu är jag på Green Cargo!!!

Fan vad livet är kul ibland

/Daniel

Fega samhället...

Sitter och läser olika notiser om polisingripanden under helgen. Kan konstatera att samhällets tuffingar är ena riktiga jävla fegskitar. Jagar i flock, tar ett ensamt och oftast oförsvarbart offer. Sedan spöar man personen och känner sig så jävla coola och för att sätta kronan på verket så avslutar man med några sparkar mot huvudet på en liggande halvt medvetslös person... Blir så jävla arg när man hör om dessa fegisar som skryter och ralherar lver hur jävla tuffa man är och vilka man har varit med och spöat. Jojo... jag vill se dessa fegskitar möta någon ensam utan ett helt gäng bakom. Skulle förmodligen pissa ner sig av rädsla och springa gråtandes hem.

Har själv haft turen att aldrig hamna i bråk men skulle det ske så hoppas man ju att det är någon ärlig man möter. Vette fan vad som rör sig i huvudet på dessa jävla idioter.

Fem personer bröt sig in i en lägenhet och rånade en man. De jagade även ikapp en som flydde därifrån och var hela fem personer mot den ensamme... Sedan satte de sig i bilen för att åka vidare... Fan vad arg man blir. När fan ska dessa jävla patrask inse att samhället skrattar åt dem. Jävla mesar, jävla avskum, samhällsparasiter. Skjut idioterna eftersom jag vägrar låta mina skattepengar gå till den dyra kriminalvården. Varför ska det kosta pengar att "rehabilitera" dessa jävla nötter. Lås in skiten i ett slutet samhälle och ge dem vapen. Låt dem peppra varandra döda så gör de i alla fall någon form av samhällsnytta...

Ahhh...
Jag känner att min samhällsaggresivitet börjar komma tillbaka. Är inte lika lugn och harmonisk som när jag är hemma med Jenny.... Tur att bloggen finns så man får skriva av sig lite agressioner!!!


Rock 'n roll...

Sitter åter på hotellet vilket jag har gjort flertalet gånger den sista tiden nu. Lyssnar på lite skön rock av Backyard Babies och Hellacopters... Snacka om att hitta något som förgyller denna skitdag i Borlänge. Ska inte gnälla, jag vet, jag har det bra! Har fått jobb, nya ögon, betalt, bra utbildning osv... men något är fel med den här staden. Jag vet att man inte ska snacka skit om andra städer sådär bara, men det är en helt sjuk stad och då menar jag inte sjuk på ett skojjigt sätt.

Till att börja med, staden är dödare än en näve sand. Affärerna här i centrum består av Habibs burkor, Åkes kiosk, Mustafas hamburgare, Gregers guld och Ninas hattar... Typ extremt skojjigt... Nåja, nu finns Tunatutten (Kupolen) bara 10 minuters promenad bort och där finns allt man behöver och lite till. Ett jävla stort shoppingcenter med andra ord. Problemet är bara att detta är en stad som har potential att vara fin och mysig, men den har tokdödats av denna jävla tunatutte.

I stan hänger nu uteliggare, tiggare, fler uteliggare några fler tiggare och en och annan tjackhora som vill sälja avsugningar. Enda gången man ser folk i stan är i rusningstrafiken eftersom navet för lokalbussarna är utanför hotellet. Så jävla kul va? Vi står några kollegor och surrar, någon humpar fram en cigg och börjar röka och det tar inte lång tid innan någon snorvalp eller tiggarpundare kommer fram och ska bli bjuden på en cigg... Tragiskt som fan, men det här är väl resultatet av att Borlänge är en stor industristad som drabbats av rationaliseringar och nedläggningar. Fabrikerna flyttar men folket stannar och svälter.

Fan vad jag saknar Luleå...

Nu är det bara fem dagar kvar innan jag får åka hem och träffa min älskling, tror jag. Eventuellt tar hon en flygstol till Gran Canaria och hälsar på May. Kul, då får jag vänta ytterligare fem dagar innan älsklingen och jag får ses. Nåja, då hinner jag kanske tapetsera klart i sovrummet, fixa klart i vardagsrummet, dona med kontoret och göra klart allt annat som bara ligger och väntar på att mig...

Har faktiskt saknat vovvarna också. Lite i alla fall... Nu till veckan har vi farligt gods, lastning och slutgenomgång av säo och atc. Sedan stundar det slutgiltiga provet som skrivs på torsdag morgon. Efter det väntar lunch, avslutning och hemresa på fredag förmiddag. Hemma på fredag strax efter 17:30... Börjar igen på måndag klockan 08:00 på "Äntligen" i Boden. Fan, trodde aldrig att jag skulle säga det, men här kommer det: Jag längtar till Boden!!! Se, läs, begrunda, memorera! Nu har jag blitt så miljöskadad att jag kollar efter hus i Boden och kring Råbäcken... Jippie!!!

Har jag givit upp mina Luleåideal? Nejdå, dessa har jag kvar eftersom jag anser att jag för fullt ut står för dem. De divor och tattare som förstör Luleås rykte är inte de som är uppfödda där, utan de som flyttat dit från andra avkrokar av vårt land. Lite som Stockholmskomplexet faktiskt. De stöddiga kaxiga typerna är de som har flyttat in i tron att världen är för liten för dem. De genuina 08-orna (Det finns typ 1 på 500) är riktigt bra och trevligt folk det med!

Nu blir det kanske inte någon flytt till Boden än på något år. Först ska vi etablera oss i den nya lägenheten, göra klart och förbereda för allt som kommer framför oss... och det är inte lite det. Fan så kul det ska bli!!!

Cee ya!!

Idiot!

Sitter och ser på Janne Josefsson och hans debattprogram.... Hur fan kan den där jävla dåren få utrymme i etern?
Snacka om att leka översittare och gotta sig i andras konflikter. Hamilton avslöjade och satte Josefsson på plats genom att tala om att debatten handlar om en konflikt för fem månader sedan och saker som sades i ilska... Hamilton avslöjade att inspelningen var fragment av ett större samtal varpå Josefsson får bråttom att byta ämne, styra bort Hamiltons mikrofon... Jävla idiot! Om man vill framställa andra som dårar så måste man tåla att bli ditsatt själv...

Fan vilken vidrig typ den där Josefsson...

Nu till debatten.
Handslaget, eller det uteblivna handslaget står här som symbol för missanpassade invandrare. Precis som en invandrarkille i publiken sa, kommer man till ett land med avsikten att stanna så måste man visa att man är redo att anpassa sig till det samhället. Genom att vanära samhällets regler så talar man även om att man skiter i allt och inte är beredd att göra något för att smälta in i samhället. Istället står man där och kallar alla andra för rasister och främlingsfientliga!

Vänd på steken! Testa resultatet om en svensk familj skulle dundra in i en muslimsk kyrka i Iran med skorna på och hela familjen i samma rum eftersom man gör så i Sverige...

Jävla skit!


Världsfred i antågande?

Ny president i landet "United states of whatever"! Han är svart! Han är folkets val! Han vann överlägset! Hur tolkar man det? Jo, världen är less på statligt sanktionerad terrorism. Världen är less på skjutkåta och muslimhatande republikaner. Världen är less på krigshetsande idioter som Bush.

Obamas viktigaste uppgift i kriget mot terrorismen är att inse att majoriteten av världens terroristattacker faktiskt sker inom USA eller av USA. Kanske kommer han att reformera USA genom att ta tag i de U-landsliknande förhållanden som råder för en stor del av USA:s befolkning. Kanske kommer dollarn att bli värdefull igen, och kanske kommer USA att få tillbaka till sin status av pondus och sympati. Just nu är landet på andra sidan pölen en skamfilad och ärrad skuta som tar in vatten överallt. Problemet som republikanerna har är att man, istället för att laga det sjunkande skeppet, skjuter iväg alla bomber man har i tron att skeppet ska sluta sjunka. Ett skepp som tar in vatten kommer att fortsätta göra det, även om passagerare och besättning inte ser det för stunden.

Det viktigaste var dock att McCain INTE vann. Vad hade hänt med en 70-årig f.d. vietnamveteran vid rodret? Hade någon vågat hoppas på fred? Hade någon vågat skicka sina barn till militärtjänstgöring? Knappast...

Nu finns det i alla fall hopp om fred och demokrati i mellanöstern. (Har svårt att se ett land med dåligt fungerande demokrati införa det i andra länder...) All förändring som sker i mellanöstern måste få ske på de kulturellt betingade premisser som råder där. Värderingar, lagar och socialism kan inte ske med kristen lag eller moral. Det är väl det som är problemet för Bush... han har inte fattat något och väljer att kalla alla "icke kristet tänkande" för begynnande terrorism...

Han borde ha sneglat över pölen till England istället där man arbetar förebyggande och även då förhindrar innan brotten begås...

Jaja...
 Skitsamma!

Jag vill hem!
Jag saknar Jenny!
Jag har lärt mig SKITMYCKET här i Borlänge!
Jag saknar min familj!

Ha det alla brillnissar därute!

Lite sjuk tror jag...

Ligger i sängen på hotellet och tycker lite synd om mig själv. Saknar Jenny, saknar Luleå, saknar allt som inte är Borlänge... Känner att en eventuell magsjuka kan vara i antågande. Sover som fan, är ändå trött, orkar inte träna. Nåja, det viktiga är att energin räcker till att få utbildningen att funka.

Ska stanna i Borlänge nu över helgen verkar det som. Funderar på vad fasen man ska hitta på för att få tiden att gå. Jonas pratade om paintball, men jag vågar inte för ögonens skull. Visst, man har skydd, men har jag kostat på alla dessa pengar på operationen så känns det rent av korkat att riskera något.

Vad mer?
Jagar en till/ny bil. Är sugen på en Passat eller så, men det får bli efter jul när de stora kulorna börjar rulla in. Just nu ska vi bara komma på plus igen och få en lite buffert som brukar vara ack så viktig nu när man är "vuxen"... Fan, ordet vuxen känns lite slitet... Är jag vuxen? Är jag gammal? Jag känner mig inte gammal, jag känner mig inte heller så jäkla vuxen, men när jag ser mig i spegeln så säger den något annat och när jag hör mig själv prata och resonera så säger det mig också något annat...

Fan, kanske man ska dra iväg och tjuvplinga lite för att få tillbaka barnet inom en. Eller varför inte dra igång ett snöbollskrig? Här i Borlänge ligger det snö... Ja, det är faktiskt snö här nere i "skåne"... (Jo, jag vet, det är dalarna, men allt söder om Piteå är skåne!

Kan konstatera att vi kommer att få nya lok till Boden! Inte bara de nya loken för ståltågen, utan även de nya Rd2:orna ska upp till oss. (Ombyggda och renoverade Rc2:or)... fasen så fint, lagomt till att man har etablerat sig helt så börjar de nya loken trilla in i vårt omlopp...

Fan vad livet är enkelt ibland.

Ha det bra!

PS: Love you Jenny!!!

Nya ögon!

"Nya ögon" á 42.000 kronor är installerade! Har gått ett dygn nu och jag har nästan full skärpa. Lite svårt fortfarande med mörkerseendet, men det blir bättre för varje timme som går. Jag var snudd på gråtfärdig när jag stapplade ut från operationen igår och insåg att mina glasögon inte längre behövdes... De finns med mig nu när jag är tillbaka i Borlänge, men jag vet egentligen inte varför? Även om jag skulle ta på mig dem så skulle styrkan få mig full. Fattar inte hur jävla dålig min syn har varit alltså... Numer är den bra! Om ytterligare några dagar ska den vara perfekt!

Jobbigt som fan när flygtaxin kom idag. Helgen blev alldeles för kort och jag känner redan hur jag saknar att ligga i min egen säng, att få vakna upp med Jenny brevid mig, att få vakna av att Titiyo står och tittar på mig för att fråga om lov att få komma upp i sängen. Nåja, nu är det bara två veckor kvar här nere. Tre är avklarade och de som är kvar verkar faktiskt vara de mest intressanta. Vi ska titta på lok, lära oss hur våra maskiner fungerar och hur vi ska kunna felsöka och eventuellt åtgärda enklare fel.

Jenny ska mest troligt åka till Gran Canaria och jag önskar att jag kunde följa med henne! Men men... jag ska åka hem då, tapetsera, måla och fixa klart i hemmet. Är såååååå jäkla sugen på att få klart nu med den nya lägenheten. den är sååååååå fin och finare ska den bli. Nytt matbord, nya stolar och kanske ett till skåp och sedan är det fina fisken!

Nåja, först är det två veckor kvar i Borlänge innan jag får börja köra tåg på hemmaplan!

Gött som fan! Livet är ganska enkelt, bara man lär sig från vilket perspektiv man ska betrakta livet ur!

/Daniel