Så var det detta med...

...småsinta och jantelagspreventerade stollar. Är så jävla less på att höra folk snacka skit om olika delar av länet och hålla på hata en massa bara för att man gör det. Trodde ett tag att det handlade om sportsliga prestationer och att hatet byggdes upp när, säg Piteå slår Boden i fotboll. På samma sätt trodde jag att Bodensares hat mot Luleå och framförallt Luleåbor baserades på gammal hockey- och fotbollsrivalitet. Nu inser jag att så inte är fallet. Lulebor utsätts nog för mest påhopp från hela länet och ärligt talat vet jag inte varför? Att vissa Bodensare fortfarande är bittra över att NSD flyttade till Luleå för en stenålder sedan kan jag till en liten del förstå. På samma sätt var det väl jobbigt att även sjukhuset flyttades till fel sida av kommungränsen. Men de som är uppväxta senare då? De som inte har denna negativa baksida? Var kommer hatet ifrån? Jo, de använder sig av ursäkter som att "Vaddå, det vet alla att man hatar Luleåbor"...

Detsamma gäller i Piteå som nog får slå alla rekord. Så vitt jag vet har Luleå och Piteå haft samma historia såsom Luleå och Boden, men ändå är det samma skit där. Ett beteende som är så fördomsfullt att det gränsar till att klassas som främlingsfientlighet eller rasism. Samma ursäkter där, klart man ska hata Luleå. Att sedan Kiruna faller in i samma form är ju än mer korkat och jag fattar inte varför?

Alla län i landet har en residensstad och ofta är det den staden som blir den sk. centralstaden om man kan kalla det så. (Undantaget Härnösand och Sundsvall) Staden har ofta ett gynnsamt läge sett till kommunikationer osv och därför blir det naturligt att viss industri och företag samlas där. Att ett universitet växer fram där är inte heller helt otänkbart. Ganska snart inser man att denna stad drabbas av STOR inflyttning från i första hand länsbor. Tornedalingar, Bodensare, Malmfältsbor och även en och annan Piteåbo flyttar till Luleå för att studera eller söka jobb. Visst finns bra jobb i alla städer i länet och det finns Luleåbor som gör tvärtom och flyttar härifrån. Den stora utflyttarströmen från Luleå går dock till andra universitetsstäder eller till Stockholm. Är det den lilla skaran infödda luleåbor som skapar ett sådant hat bland övriga länsbor då? Är det den lilla skaran som, likt en maffia, styr och ställer om vart NSD ska ligga, vart sjukhus ska byggas osv? Nej så är det givetvis inte. Staden är ju ett potpurri av alla möjliga invånare från länet så att hata Luleå är egentligen att hata sig själv.

Sedan kan man ju se att det bor en stor portion Jante i allt detta hat. Jag trodde att den där jävla Jante hade utrotats i och med att vi har levt snart 10 år in på 2000-talet, men tyvärr bor Jante kvar ute i stugorna och blir bara starkare och starkare. Trist. Dessa hatiska människor kan ändå i slutändan inte må så jävla bra. Lägga energi på att gnälla på andra istället för att ta tag i sin egen livssituation. Nåja, så lär det väl fortsätta se ut ett bra tag till. Det värsta är bara att när man ber en hatisk person förklara vad det är man hatar med Luleå så finns det inga skäl eller argument... snacka om småsinta personer, men tyvärr...

Ha det!

ÄNTLIGEN!!!

Elitserien startar ikväll!!! Ska klistra fast radion på P4, radiosporten och lyssna på referaten. Tyvärr spelar inte Luleå ikväll, men däremot på torsdag, borta mot "Dumpad" (She-left-you). Längtar verkligen efter de smaskiga derbyna mot lillbror från flatbotten.

Hur ser jag på årets elitserie då? Jo, första 5-8 omgångarna kommer det att vara upp och ner. Sedan kommer serien att utkristaliseras i fyra grupper:
Plats 1-3 HV71, Fusklunda och HC Plast
Plats 4-6 Luleå, Brynäs och färjestad.
Plats 7-9 Skellefteå, Timrå och MoDo
Plats 10-12 Djyrgårn, RRRRRRögle och SSK

Final spelas mellan Linköping och Luleå
Slutspelet kommer att sålla bort lag som HV och Frölunda då deras nyckelspelare är skörare än silkespapper. Därför håller de bra med i serien, men då det drar ihop sig räcker det inte med aggressiva knattar för att vinna, tyvärr. Tar man HV som exempel så har de ett homogent lag men alla spelartyper som behövs, MEN... Det finns ett men och det är att laget är för beroende av Davidsson. Spelar in Johan så funkar inte deras livsfarliga PP (Davidsson, Thörnberg och Vuotilainen). Då ska hux flux Ledin och knattarna bära laget på sina axlar och det vet man av erfarenhet att det inte funkar. Inte i ett slutspel i alla fall.

Frölunda är nästa bjässe att duka under när det drar ihop sig. Jag tror till och med att VF ryker redan i kvarten. Varför? Jo, Dahlén kan inte bygga lag! Han har alla ingredienser som behövs, men han vet inte hur man blandar det för att få en bra kaka. Andersson och Kallio kommer nog att gnugga 3:e kedja och accepterar man det? Kommer Peppen att vara dominant på stor rink? Nej, tyvärr... Joel Lundqvist är den som ska bära allt på sina skuldror och av vad jag sett så är han inte den typen än som tar ett helt lag på sitt ansvar. Där kommer istället Fredrik Pettersson få ett stort ansvar att slita in poängen, men alla vet att det inte räcker med enbart en slitvarg för att gå vidare...

LHC då...? Visst, torsken mot HV i alla ära, men den matchen gav inte ett piss som värdemätare. HV gjorde målen i PP och LHC var övertända och drog på sig en jävla massa 2:or i onödan. Sedan tillkommer "viss" kompetens när artistlirarna anländer till LHC och då är man genast ett finallag. Där kommer man att få möta Luleå. Jo, jag tror det eftersom vi har fått behålla en viktig stomme med spelare från egna led och länet. Dessa har rätt glöd och inställning för att "fostra och lotsa" in våra nya på rätt spår. Abbots blandar elegans med fysik och tillsammans med Fabbe tror jag att det kommer att vara en av elitseriens vassaste kedjor i spel 5 mot 5.

Lillebror Skellefteå då? Jodå, slutspel blir det, även om man ställer ett sämre lag än i fjol på isen så når man dit. Varför? Jo, av samma skäl som många andra lag kommer att missa, nämligen hjärtat för spelet. SkAIK består av en stomme spelare med rötterna i norra västerbotten och det har den senaste tiden visat sig att hjärta slår klass. De importer som är seriens "klasspelare" skulle nog sitta på aningen mer mediokra kontrakt om det inte vore för att KHL började dammsuga för något år sedan. Därför tror jag att våra fyra stora lag måste tänka sig för när de värvar så man inte bränner av hela kapitalet på spelare som egentligen inte är värda de pengarna. Där får väl LHC ta en stor del av ansvaret tycker jag. FBK håller på göra om och rätt medans frölunda och HV fortfarande verkar vara beredda att öppna plånboken onödigt generöst bara för att få namnteckningen, lite av girighetsskäl ofta tyvärr.

Nåja, på torsdag sker den egentliga premiären eftersom det då är full omgång. Ska bli så skönt och jag ser fram emot en säsong med känslosamma derbyn och härlig rivig hockey. Förhoppningsvis står vi i finalen framemot våren och väl där borde allt kunna hända!

En frågan om sjuk och frisk.

Hej!
Nu skriver jag ett inlägg som jag mer formulerar som ett brev. Det är nämligen så att jag har många funderingar om vart vårt kära land är på väg? Sedan vi fick maktskifte i landet har jag märkt några väsentliga skillnader gentemot förr. Det ena är att Arbetslösheten är hög, ja riktigt hög; en bra bit över EU:s genomsnittliga arbetslöshet. Visst, vi måste få skylla på lågkonjunkturen, men det har ju även drabbat övriga Europa väl? Varför drabbades Sverige så hårt då? Vi har ju numera en politik som säger att det lönar sig att arbeta, vad säger då de uppsagda Volvoarbetarna i Umeå och Göteborg om det?

Nåja, någon kan säkert svara mig på det. Vi har ju i alla fall blivit ett friskare land eftersom en stor del av våra långtidssjukskrivna blev friska i ett trollsvep. Måste ha spridits en magisk helande effekt sedan Reinfeldt tillträdde som statsminister. Det tråkiga är bara att våra värsta "sjukdomar" som verkligen hotar vår välfärd och ekonomi bara blir värre. Lividitetssmugglingen, dvs pengar som olagligt förs ut ur landet vi skatteparadis av våra blåa företagare, är nog det värsta fuskandet. Varför hittar vi ingen medicin mot det? Jag menar, om vi skulle klämma åt några, säg 15% av de pengar som olagligt förs ut ur landet, så skulle det motsvara 10 års fuskande av de som verkligen fuskar till sig sjukskrivning. Undrar förresten hur de mår de stackarna som blev friskförklarade från sin invaliditet och sina arbetsskador. Undrar om soc hjälper dessa nu när de är friska och oattraktiva på arbetsmarknaden.

En fråga till gäller 50% av vår befolkning, nämligen de kvinnor som blir gravida. Visst, vissa av dem klarar sig bra och mår kalas! Lyllo dem!!! Dock är det så att mer än hälften drabbas av saker som kallas foglossning och andra krämpor som gör att de mot slutet av sin graviditet inte är speciellt arbetsföra. (Nej de är inte sjuka, bara gravida. Jag kommer aldrig att kalla graviditet för sjukdom) Nu har väl ändå FK (Försäkringskassan) satt sig själva på pottan va? Man fråga inte hur sjuk någon är utan vilken arbetsförmåga någon har och därefter sätter man sjukpenningsnivån. Hur funkar det då med en gravid kvinna i månad 8 som får sådana krämpor att hon knappt tar sig ur sängen då? Läkaren konstaterar att "nej, denna kvinna FÅR ej arbeta nu eftersom det kan ge skador på henne och barnet". Försäkringskassan ser att så är fallet, men kontrar med att graviditet inte är någon sjukdom... Hur gäller reglerna här? Kan någon tala om det för mig? Låter lite som ett moment 22 för mig. (Även om fallet blir solklart när man läst "reglerna") Det är ju arbetsförmågan/kapaciteten som ska vara den avgörande faktorn, inte om man har rabies, svininfluensan eller om man brytit ett ben. (Benbrott räknas ju inte heller som sjukdom, det är en skada...)

Någon snälla, hjälp mig att räta ut dessa frågetecken som allvarligt börjar bli tunga 118 100 ville inte ge mig några bra svar.







PS: Ett förtydligande för blåmesar, det måste läsas med ironi...

/Daniel

Jävla cyklistäckel!

Satan så jävla less man blir på alla dessa satans cyklister som med sina tortyrliknande skapelser får härja fritt på Luleås trottoarer. Många gånger nu som man riskerat liv och lem genom att bara vistas utomhus numera. Måste nog utrusta mig med revolver och baseballträ för att överhuvudtaget våga mig in på stan numera. Nå, fullt så jävla illa är det väl inte, men nära inpå.

Det jag egentligen irriterar mig över är att det verkar lagligt att cykla och köra moped på smala trånga trottoarer. Har fått skäll eftersom jag trott att den hederliga sidewalken tillhörde oss fotgängare, men satan så missuppdaterad man är. Den tillhör kärringjävlar i 45+-åldern och snorungar. Kidsen må vara lite förlåtande eftersom de inte kanske har hunnit lära sig än, men klimakossorna som dundrar fram med en bisteruppsyn och bister käft blir jag fan inte klok på. Påtalade lite snällt åt en som plingade åt mig att trottoaren inte var till för fordon, utan enbart fotgängare. Cyklister måste köra på vägen. Jisses vad kärringen gormade... Tyckte att jag skulle skatta mig lyckligt som inte blev påkörd och sedan tvingad att betala hennes cykelskador... Ja, ni märker var det är på väg va? Har därför bestämt mig för att förklara krig mot följande:

1 - 45+-kärringar som cyklar på trottoarer.
2 - Fotgängare som går på höger sida på kombinerad gång- och cykelbana. (Fotisar håller ALLTID till vänster där man kan möta fordon...)
3 - De svinen som sabbar våra busskurar... Stena de svinen med samma gatustenar som de sabbar busskurarna med.
4 - Gängsvinen som härjar på Hisingen och i Gottsunda. Bränner ni Mikes bil i Uppsala så dör ni! Vilken kromosom avstod era föräldrar från att ge er?

Allt var bättre förr va? Hehe... nej, så är det inte. Musiken var djävulskt bra förr, men hårdrocken som görs idag är sååå fucking smoooth...

Appropå det så blir det en sväng ner till Stockholm i April då Kamelot spelar där. Måste hålla koll på biljettsläppet så att man får tag på några plåtar. Stan så skoj det ska bli!!!