ÄNTLIGEN!!!

Elitserien startar ikväll!!! Ska klistra fast radion på P4, radiosporten och lyssna på referaten. Tyvärr spelar inte Luleå ikväll, men däremot på torsdag, borta mot "Dumpad" (She-left-you). Längtar verkligen efter de smaskiga derbyna mot lillbror från flatbotten.

Hur ser jag på årets elitserie då? Jo, första 5-8 omgångarna kommer det att vara upp och ner. Sedan kommer serien att utkristaliseras i fyra grupper:
Plats 1-3 HV71, Fusklunda och HC Plast
Plats 4-6 Luleå, Brynäs och färjestad.
Plats 7-9 Skellefteå, Timrå och MoDo
Plats 10-12 Djyrgårn, RRRRRRögle och SSK

Final spelas mellan Linköping och Luleå
Slutspelet kommer att sålla bort lag som HV och Frölunda då deras nyckelspelare är skörare än silkespapper. Därför håller de bra med i serien, men då det drar ihop sig räcker det inte med aggressiva knattar för att vinna, tyvärr. Tar man HV som exempel så har de ett homogent lag men alla spelartyper som behövs, MEN... Det finns ett men och det är att laget är för beroende av Davidsson. Spelar in Johan så funkar inte deras livsfarliga PP (Davidsson, Thörnberg och Vuotilainen). Då ska hux flux Ledin och knattarna bära laget på sina axlar och det vet man av erfarenhet att det inte funkar. Inte i ett slutspel i alla fall.

Frölunda är nästa bjässe att duka under när det drar ihop sig. Jag tror till och med att VF ryker redan i kvarten. Varför? Jo, Dahlén kan inte bygga lag! Han har alla ingredienser som behövs, men han vet inte hur man blandar det för att få en bra kaka. Andersson och Kallio kommer nog att gnugga 3:e kedja och accepterar man det? Kommer Peppen att vara dominant på stor rink? Nej, tyvärr... Joel Lundqvist är den som ska bära allt på sina skuldror och av vad jag sett så är han inte den typen än som tar ett helt lag på sitt ansvar. Där kommer istället Fredrik Pettersson få ett stort ansvar att slita in poängen, men alla vet att det inte räcker med enbart en slitvarg för att gå vidare...

LHC då...? Visst, torsken mot HV i alla ära, men den matchen gav inte ett piss som värdemätare. HV gjorde målen i PP och LHC var övertända och drog på sig en jävla massa 2:or i onödan. Sedan tillkommer "viss" kompetens när artistlirarna anländer till LHC och då är man genast ett finallag. Där kommer man att få möta Luleå. Jo, jag tror det eftersom vi har fått behålla en viktig stomme med spelare från egna led och länet. Dessa har rätt glöd och inställning för att "fostra och lotsa" in våra nya på rätt spår. Abbots blandar elegans med fysik och tillsammans med Fabbe tror jag att det kommer att vara en av elitseriens vassaste kedjor i spel 5 mot 5.

Lillebror Skellefteå då? Jodå, slutspel blir det, även om man ställer ett sämre lag än i fjol på isen så når man dit. Varför? Jo, av samma skäl som många andra lag kommer att missa, nämligen hjärtat för spelet. SkAIK består av en stomme spelare med rötterna i norra västerbotten och det har den senaste tiden visat sig att hjärta slår klass. De importer som är seriens "klasspelare" skulle nog sitta på aningen mer mediokra kontrakt om det inte vore för att KHL började dammsuga för något år sedan. Därför tror jag att våra fyra stora lag måste tänka sig för när de värvar så man inte bränner av hela kapitalet på spelare som egentligen inte är värda de pengarna. Där får väl LHC ta en stor del av ansvaret tycker jag. FBK håller på göra om och rätt medans frölunda och HV fortfarande verkar vara beredda att öppna plånboken onödigt generöst bara för att få namnteckningen, lite av girighetsskäl ofta tyvärr.

Nåja, på torsdag sker den egentliga premiären eftersom det då är full omgång. Ska bli så skönt och jag ser fram emot en säsong med känslosamma derbyn och härlig rivig hockey. Förhoppningsvis står vi i finalen framemot våren och väl där borde allt kunna hända!

Kommentarer
Postat av: Ingela

Det låter ju väldigt bra detta :-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback