Första dagen som "grass widow"...

01.32 inatt fick jag ett SMS som löd, "Jag är framme nu, trött och ont i huvudet, sov gott puss"

Det var Jenny som bekräftade att allt gått bra och att hon var framme i Las Palmas hos May. Ska vara gräsänkling nu i en vecka... Känns egentligen inte märkvärdigt, bara det att jag är så van att Jenny är hemma och vankar av och an. Van att ha någon som kryper upp i soffan med en filt och bara myser en stund. Jaja, hoppas hon har det kalasbra och vilar upp sig ordentligt med sol och shopping.

Mina nya glasögon har inte kommit än, trots att jag är på dag 12 efter beställningen. De sa 8-10 dagar... Det positiva är att jag får studentrabatt... den rabatten innebär 700:- över som jag kan lägga på kläder??? Nej, kanske inte men det var skönt att få den rabatten som bonus när man hade ställt in sig på att pröjsa 7000:- som nu blir 6300... Forza CSN-kortet!!!

Danne

Blogg is back...

Har efter en längre frånvaro här bestämt mig för att ta upp bloggandet igen. Ska försöka agera mer bloggmässigt nu genom att verkligen blogga och inte skriva halva avhandlingar om allt.

SJ is back on the track... Fan, trodde aldrig att ett "figure speech" skulle få samma dubbla innebörd. I ett nybildat underbolag inom SJ kommer man tillbaka till norrland den 14:e juni i form av "SJ Norrlandståg AB". Första året, eller halvåret för den delen, kommer vi inte att märka någon större skillnad annat än en annorlunda vagnpark kanske. Detta beror på att turlistorna redan var spikade och satta när upphandlingen gjordes. Visst, det skulle säkert gå att ansöka om extratågsläge, men vi som är inom branchen vet att det inte är en hållbar lösning på sikt. Det skulle innebära en lägre prioritet i tågläget vilket inte är precis optimalt då man sysslar med persontrafik.

Välkomna tillbaka SJ, SJ gamle vän!

Dårskap och jävulskap...

Rubriken känns så jäkla passande för hur jag känner mig. Arg, aggresiv, knäpp, förvirrad, stressad och, och... alldeles harmonisk. De första raderna beror helt och hållet på att det är en intensiv period med fotbollen just nu och jag kan inte riktigt slappna av förrän lagbygget börjar ta form på allvar. Nåja, skit i fotbollen nu.

Känns som att vi har några tuffa veckor framför oss, inte arbetsmässigt, men intressemässigt. Denna vecka ska vi lida igenom med kommunikation. Känns lika meningsfullt som sand i badbyxorna... Sedan en vecka hemstudier. Gissa vem som kommer att plugga broms? Efter det en vecka med broms och Leffe... Därefter går andra halvan av klassen ut på LIA1 och vi andra ska besöka tågledningen och få besök av P-H Lind. Kan bara kommentera det på ett sätt, 55 veckor!!!

Sedan under vecka 7 kommer vi att starta med fordonsutbildningen som ska vara i totalt 4 veckor. Två veckor RC och två veckor Diesel. ska bli kul. Dock verkar det som om vi ska ut på LIA2 utan en proper ATC-utbildning. Den kommer inte förren efter LIA2... Nåja, hoppas att våra intruktörer är tålmodiga och duktiga på att lära oss hur ATC:n funkar.

Mitt nyårslöfte då? Jodå, det går åt rätt håll. Ska ut och löpa en sväng nu och sedan blir det en liten fruktmåltid. Vikten har börjat gå åt rätt håll nu och även måtten börjar minska. Känner på mina Jeans att det är för mycket tyg över i förhållande till kroppsmassa. Det är ett kul bekymmer när man måste inhandla nya kläder pga. minskade kroppsmått. Har lovat mig själv att belöna mina insatser för varje 3 kilo med nya byxor/jeans.

Ha det bra!!!


Nystart på året!!!

Julafton, långhelger och nyår följt av nya långhelger.... Snacka om att man längtar tillbaka till lite som på något sätt kan kallas för vardagsrutiner. Själv är jag sjukt less på att bara vänta på att få komma igång med allt "det vanliga". Med detta citat kommer jag säkert att passa in i "Svensson-kostymen" alldeles utmärkt. Har suttit och surfat runt på lite olika hemsidor och bloggar. Kan konstatera att det verkar slås världsrekort varje år i att ge hybrisbaserade nyårslöften. Många lovar att komma i form och börjar med att köra stenhårda pass, äta bra för att efter två veckor ge upp. Man sätter för kortsiktiga mål för att snabbt kunna känna resultat av det arbete man lagt ner.

Själv är jag en av de idioter som gav som nyårslöfte att komma igång med träning och bättra på kosten. Dock var jag så smart att jag inte lovade mirakel, dvs. 10 kilo på en månad osv... Nej, jag sa att jag ska ha nått min målvik till min 30-årsdag som är i mitten av Maj. Perfekt, och jag har lagt upp en långsiktig plan som tillåter både öl, vin och whiskey... Dock inte allt på samma gång och samma dag. Allt detta utan att ens behöva teckna gymkort!!! Hur då? Jo, jag har lagt upp ett maxintag av kalorier per dag som endast för överskridas 1 gång per vecka och då under förutsättning att man gett lite extra utrymme varje dag. Med andra ord, pizza går väck, hamburgare? Nej, det går bra om man inte tar den fetaste cheesburgaren men dressing. Pommes går dock bort så det bara sjunger om det.

Till detta kommer promenader, jogging, styrketräning hemma, enklare intervallpass men framförallt, r-u-t-i-n-e-r!!!
Ingen vits att köra hårt någon vecka för att sedan dega ihop totalt vid en förkylning eller så. Nej, skaffa goda och sunda vanor så ska inga hårdveckor behövas.

Imorgon är det sista lediga dagen och jag längtar tills den är över... Jag är less på att bara vila och ta det lugnt. Vi hörs alla!!!