Mensa...

Har gjort Mensas IQ-test på deras hemsida och fick resultatet 126 eller högre vilket endast 4% av sveriges befolkning har. Inte illa va?

Resultat

Din IQ beräknas vara 126 eller mer

Grattis! Det här är det högsta resultat som går att uppnå på provtestet.

Endast 4% av befolkningen har en IQ på 126 eller mer.För medlemskap i Mensa krävs en IQ på 131 eller mer, vilket uppnås av 2% av befolkningen, alltså 98:e percentilen.

Du har goda chanser att kvalificera dig för medlemskap i Mensa. Anmäl dig gärna till vårt antagningstest så får du veta säkert!





Gör ett test ni också så får vi se vem som är smartast.

/Daniel


Resumé

Tänkte resumera min vecka och återberätta vad jag sysslat med. Har inte bloggat, har inte varit social och har ej heller hunnit träna i den omfattning jag velat. Vad har jag då gjort? Har ju haft semester hela V16 och började inte jobba förrän i måndags. Vad gör man då av all ledig tid som varit?

Jo, jag har alltså inte bloggat, jag har inte rest, jag har inte tränat, jag har inte gjort allt annat man hade tänkt sig att göra under en vecka med semester. Det har blivit ett besök i Töre för oss och slaggat i husvagn. Charlies debut visade sig innehålla 6,5 timmar oavbruten sömn!!! Det har även blitt en sväng till IKEA och en sväng till Heden. Ganska soft och chill med andra ord. Nu jobbar jag igen och har vardagen fylld av att vara förälder och arbetstagare och blivande make.

Nåja, jag ska inte undanhålla den starkast bidragande orsaken till att mycket av min tid har stulits. Som nyinvald herrorförande och styrelseledamot i Lira BK har jag verkligen fått en "kickstart" in i styrelsearbetet i sveriges bästa och norrlands största ungdomsförening.

Hektist som tusan då allt kom på en och samma gång. Nu borde det dock vara lugnare och jag hoppas att vi inte behöver stöta på fler ärenden av denna dignitet som vi


Rapport från löpspåret

Kollar av checklistan:

Benhinnor - UA
Flåset - Grav anmärkning
Vädret - UA
Underlag - Lättare anmärkning (Betong, asfalt, snö/is kryddat med rullgrus)
Distans - 3,2 km
Löptyp - 1,6 km löpning 1,6 km 60/30 intervall
Trötthetsfaktor - Mellanhög till hög (Skulle kunna pressa ytterligare, men första löpning efter förkylning måste tas varsamt)

Bra uppstart på träningen som kommer att efterföljas av fler.

Ha det!


Premiär!

Dags att på allvar inviga mina nya löparskor! Har gått som katten kring het gröt och väntat in de sista snörvlingarna av min förkylning. Skorna har suttit på fötterna och jag har promenerat runt med vovven och vagnen. Nu är snoret väck och skorna ska utsättas för lite större prövningar, nämligen 4,5 kilometer asfalt! Om mina benhinnor överlever så har jag fyndat!

Lite kuriosa över varför jag blitt löparnojig!
Jag lovade mig själv att ha en målvikt som ligger ungefär 8 kilo under dagens lagomt till bröllopet i juni. Allt gick väl enligt planen. Sedan anlände Charlie... All träning blev oviktig och hemmamyset i soffan blev desto roligare. Nu har jag dock ramlat tillbaka på ruta ett... eller snarare på ruta -1. Vet att min förbränning är enorm då jag sätter igång och tränar och att min 30-åriga kropp fortfarande är extremt lättränad. Behöver egentligen bara två veckor med bra förbränningsträning för att tappa 4-5 kilo... sanslöst va? Bygger mycket på att jag lätt lagrar en massa vätska i kroppen som sedan dras ur då jag aktiverar mig, men faktum kvarstår, min kropp är lättränad, likväl som den lätt drar iväg i vikt om jag slarvar.

Nu behövde jag dock öka förbränningsbiten och gymträning ger inte så mycket "viktminskning" då jag tenderar till att vilja bygga istället för att deffa på gymmet. Visst, motionscyklar och löparband i all ära, men vad fan är det jämfört med strålande sol och +8 i april??? Nada!

Så åter till mina fina Asics! De ska bära mig minst 60 mil har jag räknat ut så det blir inte många kronor per mil om man slår ut det på det sättet! Med andra ord, billig träning!

Ha det!

Jävla väder...

Såg prognosen i torsdags och blev glad! Satan, 8-10 grader varmt vid kusten med goda solchanser. Vad får man? 2,5 grader, snålblåst och en jävla fetdimma som gör att man knappt ser något till och från. Fan så jävla sugit skit!

Charlies ilskna förkylning håller på ge med sig och jag är glad över det. Han har inte varit glad när pappa har tagit fram "Snor Frida" och sugit ut snor på honom. Tror väl fan det, vem skulle uppskatta att ha någon med en slang i näsan på en och suga snor ur bihålorna... typ?

Påsken har annars varit bra! Det blev en sväng till Töre på långfredan med mat och umgänge i husvagnen där. Sedan sedvanlig bastu för herrarna med diverse skitsnack som följd. Kan bara säga att den som påstår att jag är fräck... jisses, den personen har inte suttit i bastun i Töre när den äldre generationen drar loss. Till och med jag rodnade lite...

Igår, påskafton blev det en heldag i Piteå med Micke och Sofia. Shoppa shoppa och mer shoppa. Sofia hittade en klänning, Jenny lite bröllopsattiraljer och jag hittade ett par löpardojjor! Fyndade som en gris anser jag! pyntade 650:- och det var med 70% rabatt!!! Så nu sitter att par sprillans nya Asics på mina fossingar.

Ska dra iväg till brorsans lägenhet och hämta Bosco nu. Ska vara lite hundvakt då Ante, Henna och Alvin drog till Tornio för att hälsa på Hennas mormor, farmor och farfar osv... Släkten med andra ord.

Hoppas att vädret kvicknar till mot kvällen så att man får en stund med trevligare utsikter. Bara deppigt skitväder nu som ingen blir glad åt...

Ha det!


Snart dags för...

...att gå till jobbet! Börjar 13:08 idag och har bara soft och skön Bdn-Le turer idag med mellanstopp i Gst hos Cargonet. För er som inte kan våra stationsbeteckningar så innebär dagens arbete att jag bara ska sitta och åka korta turer idag mellan Boden och Luleå med mellanstopp på Cargonet (godsterminalen) i Gammelstad. Först blir det buss upp till Boden för att ta ett contaionertåg därifrån till G-stad där vagnarna ska växlas in hos kunden. Därefter dundrar jag ner med loket (Ibland loken) till stall i Luleå där nästa pass tar vid på samma sätt, fast vice versa. Ganska sköna turer då man träffar mycket folk under arbetspasset. Nåja, ska först trycka i mig lite palt så att jag överlever arbetsdagen. Misstänker att det annars bara blir en macka lite kort mellan någon av turerna.

Charlie växer! Sist vägde han 5500 gram och det är en ökning med nästan två kilo sedan födseln... jisses... Hans fulla namn är nu vedertagna även hos myndigheterna, Bo Charlie Daniel Carnudd!!! nu sitter jag och funderar över dop... ska man döpa honom eller inte? Måste ta den frågan med Jenny så vi får enas om hur vi ska göra.

Har fortfarande inte lärt mig att skriva klämkäcka rubriker. Jag stinker på den fronten! Måste bli bättre!

Linus Omark lobbar in en straff över målvakten... Jisses.. den pojken gör fan allt man inte trodde man kunde göra i hockey... Lobbade han även in sig i svenska VM-truppen? Ja, om gårdagens prestation inte övertygade B-Å så lär han nog aldrig göra det heller... (Nu menar jag inte bara straffen, utan att han faktiskt låg bakom det mesta som hade med svensk offensiv att göra igår...)