Ny regering? Ja tack!

Tänkte ta upp två grundläggande saker som visar på nuvarande regerings prioriteringar och som också visar vilka dem egentligen är. Vi börjar med att fråga vilka som dagens borgare företräder? Arbetarklassen? Bullshit! Nu kommer jag att vinkla in detta lite mer fokuserat på Moderaterna eftersom det ändå är deras politik som gäller till syvene och sist.
Vilka företräder man egentligen? Jo, det är höginkomsttagare i Stockholmskommunerna med lite finare accenter. Man rullar även ut röda mattan åt andra historiska blåa fästen som finns i Göteborg, Malmö, Linköping och andra lite större städer. Att man fjäskade för oss knegare genom jobbskatteavdrag osv. är bara småpotatis som användes som valfläsk. Det fick pensionärerna betala. Man skäms ögonen ur sig när man ser de blåa fullständigt pissa på dem som byggde vårt samhälle. Visst, man verkar under parollen "Det ska löna sig att arbeta" och det tycker jag verkar rimligt, men vad säger man till dem som söker jobb med ljus och lykta men som råkar ha ett efternamn som inte är Svensson, Lindgren, Johansson eller liknande? Råkar man heta något i stil med Mustafa eller Malik så är man körd vid 9 av 10 jobbansökningar. Vad säger man där? Försök igen, upp i sadeln igen osv... Nej, det är bara människor som aldrig själva behövt anstränga sig som kommer med de påbuden till de som inte har haft samma förutsättningar i livet.
Faktum är att arbetslösheten bara ökat år efter år efter införandet av jobbskatteavdraget. Visst, lågkunjunkturen bidrog, men faktum är att man lyckades med konststycket att öka arbetslösheten även när konjunkturen var på topp. Det som är mer skrämmade är dock att svenska arbetslösheten ökade mest inom hela EU under lågkonjunkturen. Hade inte vi ett system som skulle undvika det?
Nu stoltserar man så fint inför kommande val om att det nu finns utrymme för att sänka skatterna för våra pensionärer. Halleluja, nu kan våra giriga svin tänka sig att avstå en promille av skattekakan för att tillåta våra pensionärer att få börja leva igen. Efter alla stölder så försöker man få det att låta så storsint... Den som går på det måste ju vara mäkta korkad.
Nästa sak som visar vilken enorm hybris man lever i inom de blåa är infrastruktursatsningarna. Stockholm, Göteborg och Malmö. Dit pyntas det ut pengar utan att ens utreda mer noggrant vilka samhällsekonomiska effekter det ger. Visst, Malmöprojektet är av största vikt för att få en fungerande länk mot Danmark och Europa, men "förbifart Stockholm"??? Vad är det för korkat påhitt? "Ett sätt att få möjliggöra utvveckling och etableringar inom Mälardalsregionen" säger man. Lyxproblem säger jag. Varför underlätta bilpendlandet när man har europas turtätaste kollektivtrafik? Man har tydligen läst det finstilta i EU:s direktiv om infrastruktursatsningar eftersom man har bråttom att sätta spaden i jorden. Senast 2012 kommer grävmaskinerna att jobba för fullt. Logiskt eftersom Januari 2013 är deadline för nya motorvägsetableringar med EU-stöd. (Jo, så kan man kortfattat förenkla hur man tänkt sig från EU. Efter januari 2013 ska man satsa på upprustning och nybyggnad av järnväg)
Nu kostar denna förbifart 28-30 miljarder, pengar som inte presenterats hur det kommer att gynna oss skattebetalare. Vilken samhällsekonomisk effekt kommer det att ha? Ställ det mot Norrbotniabanan som i runda slag kommer att finansiera sig självt, med råge och god vinst så känns det mycket märkligt att göra denna prioritering då arbetslösheten är låg. Med en NB-bana skapas inte bara arbetstillfällen på kort sikt, utan även på längre sikt då det möjliggör nyetableringar för den tunga basindustrin. Detta om något borde väl vara en nog så god morot för vårt "nya arbetarparti", men jag har genomskådat bluffen för länge sedan. De är bara ute efter att blidka de sina, dvs. äkta blåmoderater (fd. adeln).
Hur kan man annars tolka hetsjakten på sjukskrivna som kostar mer än det smakar? Man slår sig för bröstet och hurrar över att man sparat ca 60 miljoner kronor genom att lägga ner 180 miljoner på en meningslös hetsjakt där sjuka har kastats ut i rännstenen. Är det verkligen värt denna inhumana misshandel av sjuka för att komma åt den promille som medvetet fuskar eller latar sig?
Ställ det mot att man VÄGRAR tillsätta extra medel till skatteverket för att jaga skatteplanerarna från blåborgarfästet. De som årligen undanhåller staten några miljarder i skattepengar är man inte ens intresserade av att kolla upp. Varför? Kan bara inte fatta varför vi inte kan vara lika inför lagen när det gäller skatter och medvetet fusk! Visst, man tillsatte lite extra medel till skatteverket, men det var i första hand för att få granska vissa avdrag mer noggrant.
Vi har val nu till hösten och jag hoppas att folk tänker lite längre den här gången i valet av parti som ska styra landet. Ska landet Sverige tvingas nedmontera sin standard till en lägre nivå bara för att övriga EU-länder inte har nått den nivån? Kan vi inte vara det föredöme så som vi en gång varit och bygga ut den sociala välfärden igen?
Hur länge till ska det tvingas spara på skolorna? Hur länge till ska sjukvården tvingas med konstanta indragningar? Hur länge till ska socialtjänsten gå med konstant minus i sina minimala budgetar? Visst, detta ligger till viss del på kommuner och landsting, men jag vidhåller att det är regeringspolitik som styr och påverkar möjligheterna till detta arbete.
En satsning på skolan ger på sikt en minskad kostnad för de sociala myndigheterna! Tänk på det!

Håll käft dåre!

Ahhh!!! Ständigt ska dessa jävla nötter uttala sig bara för att spä på hur jävla korkade de verkar vara. Nu var det Urban Bäckström, VD för svenskt näringsliv, som öppnade limpsaxen för att bara släppa ut en massa skit. Var kommer människan ifrån? Tror han att svenska arbetarrörelsen bara består av lobotomerade dårar utan kapacitet att själva tänka? Tror han att gemene löntagare är en idiot som inte fattar grunderna i företagsekonomi? Nej, nu har han verkligen tagit många spadtag i grävandet av sin egen karriärsgrav.
-
Bakgrunden kort och gott. Avtalsförhandlingen pågår nu mellan arbetsgivarorganisationen på ena sidan och bl.a. IF Metall och Unionen på andra sidan. Facken, men även vissa arbetsgivargrupper förkastade det senaste medlarbudet och kallade det för ett hån. Urban Bäckström går då ut och ber facken sansa sig och anser att de har ett för aggresivt tonläge. Vad fan menar fanskapet? Ska de anställda ta smällarna för att det råder en lågkonjunktur enbart? Så länge företag fortsätter att punga ut enorma aktieutdelningar och bonusar till chefer så har man ta mig jävulen råd att förhandla om lönerna i enlighet med krav som facken ställer. OM man vill ha en nollnivå så MÅSTE man frysa alla bonusar, man måste tala om för aktieägarna att det inte blir någon utdelning, alternativt en mycket blygsam sådan. Tror någon att det kommer att hända? Nej, just precis.
-
SSAB och dess VD Olof Faxander slår sig så fint för bröstet och meddelar att man inte kommer att betala ut någon bonus för produktionsåret 2009. Visst, det börjar så fint så fint. Sedan synar man skiten och ser att samme Faxander har fått en reallöneökning på närmare 212% slaget på de senaste åren. 212%!!! Och så sitter man och under våren 2009 och sparkar folk till höger och vänster. Fy fan alltså. Man har då också mage att ställa sig på arbetsgivarnas sida och bråka om 2,3-3,2% marginalökningar...
Nå, åter till Urban Bäckström.
-
Han representerar alltså inte någon av parterna i avtalsförhandlingen, men han uttalar sig ändå med klart ställningstagande om att arbetare göre sig icke besvär. Så jävla ruttet! Jag tror att det börjar bli dags för en ny landsomfattande strejk där bolagen bör börja fundera över värdet av att ha kompetenta och motiverade arbetare i sina fabriker, serviceminded personal inom handeln och omtänksamma vårdgivare på sjukhem och ålderdomshem.
-
Nej, jävla pajas! Kan inte släppa det. Det hade bara behövts en mening till så hade han varit en folkhjälte och det hade varit att komplettera sin kritik mot facken med att även girigbukarna på VD-stolarna måste börja prestera för att kunna kvittera ut någon bonus eller löneökning. Så länge ett företag går minus och måste permittera folk så kan det inte vara rimligt att betala ut bonusar! Ska det betalas ut så ska alla ha del av den, oavsett position!

Sverige har blivit kallt...

Vill egentligen inte skriva politik, men det går inte längre. Har många tankar, men inga svar som faller sig så väl. Jag måste väl inleda med en fråga för att komma igång då; var är svensk demokrati på väg? Carl Bildt visar klart och tydligt hur Borgarpolitiken vill att det ska se ut. En liten klick med goda ekonomiska förutsättningar ska bestämma för oss alla. Så vill han ha det utan omsvep. Det bevisar han så tydligt i sina uttalanden, i sitt bemötande mot media och jag fattar inte hur en sådan diktaturskramande stofil kan få sitta i regeringen i Sverige 2010?
-
Upprinnelsen är att riksdagen, vårt beslutande organ, har erkänt Turkarnas slakt, av bland annat Armenier, 1915 som folkmord. Vad är problemet egentligen? Det handlade där om ett försök till etnisk rensning och det om något är folkmord. Om en majoritet av riksdagen erkänner det som ett folkmord så är det Svea rikes demokratiska vilja. (För att detta alls skulle vara genomförbart krävdes även att regeringspartier gick på oppositionens linje.)
Hur svarar då Carl Bildt? Jo, öppet kritiserar han Riksdagens beslut och beklagar det. När det förs på tal att det kan handla om en KU-anmälan  vid fortsatt obstruerande mot riksdagen svarar karln nedlåtande mot såväl KU som mot Vänsterpartister. Fruktansvärt tunn is den mannen befinner sig på just nu. Tror han snart går igenom och det är nog lika bra att ingen kastar en livboj åt honom. Han skadar mer än han hjälper just nu. På något sätt känns Bildts agerande som signifikant för hela den borgerliga regeringens beteende. Man för ingen egen politik, man ser inte vad som kan vara bäst för landet. Det enda man agerar utifrån är vilka lobbyister som påverkar dem med vridna fakta och bestickningar. Kan inte annars hitta något skäl till den bestialiska vargslakten i vinter. Kan inte annars hitta något skäl till att bränna flera miljarder på att jaga utbrända och sjukskrivna arbetare när det skulle vara enklare att jaga skattefifflare från de egna leden. Dessa fifflare gömmer undan så många fler miljarder från stadskassan varje år att bidragsfusket skulle se ut som en 50-öring i Bill Gates plånbok. Visst, man ska inte komma undan med fusk, men de verkliga fuskarna nämner man inte alls eftersom det är ens grannar ute i Danderyd, Ekerö och vars de nu kan tänkas bo.
-
Med den jakthysteri vi har nu så misstänkligörs varenda människa som blir sjukskriven och det blir så fruktansvärd kallt i landet när vi hela tiden ska gå omkring och vara misstänksamma mot varandra.
-
Det än mer sinnesjuka är att jag inte ens själv vet om en socialdemokratisk regering skulle vara lösningen. Man har haft makten så länge utan att komma någon vart. Förvisso kan mycket skuld falla på Göran Persson som inte var så intresserad av utveckling, men det måste ju ha funnits andra ministrar som kunnat agera? Nej, det enda jag bryr mig om nu politiskt är att lämna ett bra arv till mina barn och framtida barnbarn. Vad innebär det då? Jo, att även de kan få njuta av att åka skidor på vintern och att få bada i havet om somrarna. Att de ska få andas frisk luft är inte längre en självklarhet om man ser 25-30 år in i spåkulan.
Miljöpartiet står kanske bäst till idag eftersom de har breddat sin repertoar så pass att den inte längre bara innehåller trädkramande ideologier. Visst, vad än Sverige gör så är vi beroende av de stora i-länderna, men också av industrialiseringen av u-länder. Dock anser jag att Sverige borde gå som föredöme inom EU och därigenom påverka EU till att jobba internationellt.
-
Nä, som det är idag har vi det kallt och grått, om än med en extra slant i bankboken... Man får väl bara fråga sig om den extra tusenlappen är värd det kalla samhällsklimatet?

Long time no seen...

Bloggtorka skulle vissa säga, inspirationsbrist skulle andra klämma till med. Själv väljer jag sanningen! Jag har inte velat skriva. Jag har för närvarande använt mig av enklare och mer oldfashioned media; jag har helt enkelt pratat direkt med folk. Jag har socialiserat på det uråldriga sättet då man faktiskt satt bredvid en person och samtalade och kunde känna av diskussionen genom att läsa av kroppspråk, ansiktsuttryck och genom att lyssna på betoningar och tonfall.
Jisses så mycket mer intressant en diskussion blir när man faktiskt har den möjligheten. En telefon är ju många gånger bättre än att maila, chatta osv, men jag föredrar nu faktist att prata irl (givetvis måste jag klämma in en chatterm där).
Vad har jag pratat om då? Faktiskt inget särskilt alls. Det har handlat om jobb, det kan vara så små triviala saker som kvalitet på strumpor för att slippa ludd mellan tårna, det viktiga har faktiskt bara varit möjligheten att få umgås öga mot öga med personer.
Tror att det kan vara en bieffekt av mitt jobb, som kanske kan tituleras som ett av de mest ensamma yrken som finns, som gör att jag nu suger åt mig varje tillfälle till att umgås då det kommer. Älskar mitt jobb, inget snack om den saken, men jag inser ibland att det kan vara riktigt ensamt då man susar fram i natten med P3-Vaken som enda sällskap. Dålig täckning och en sovande fru gör att man inte heller kan umgås på det sättet heller då. Får nog börja jobba mer dagtid... (Kul humor va?)
Nåväl, hade tänkt skriva några rader om det nya fina loket vi har fått utbildning på, men jag struntar i det. Skulle nog bara bli lite... nördvarning tror jag.
Nåväl, ha det bra och umgås mer!