Håll käft dåre!

Ahhh!!! Ständigt ska dessa jävla nötter uttala sig bara för att spä på hur jävla korkade de verkar vara. Nu var det Urban Bäckström, VD för svenskt näringsliv, som öppnade limpsaxen för att bara släppa ut en massa skit. Var kommer människan ifrån? Tror han att svenska arbetarrörelsen bara består av lobotomerade dårar utan kapacitet att själva tänka? Tror han att gemene löntagare är en idiot som inte fattar grunderna i företagsekonomi? Nej, nu har han verkligen tagit många spadtag i grävandet av sin egen karriärsgrav.
-
Bakgrunden kort och gott. Avtalsförhandlingen pågår nu mellan arbetsgivarorganisationen på ena sidan och bl.a. IF Metall och Unionen på andra sidan. Facken, men även vissa arbetsgivargrupper förkastade det senaste medlarbudet och kallade det för ett hån. Urban Bäckström går då ut och ber facken sansa sig och anser att de har ett för aggresivt tonläge. Vad fan menar fanskapet? Ska de anställda ta smällarna för att det råder en lågkonjunktur enbart? Så länge företag fortsätter att punga ut enorma aktieutdelningar och bonusar till chefer så har man ta mig jävulen råd att förhandla om lönerna i enlighet med krav som facken ställer. OM man vill ha en nollnivå så MÅSTE man frysa alla bonusar, man måste tala om för aktieägarna att det inte blir någon utdelning, alternativt en mycket blygsam sådan. Tror någon att det kommer att hända? Nej, just precis.
-
SSAB och dess VD Olof Faxander slår sig så fint för bröstet och meddelar att man inte kommer att betala ut någon bonus för produktionsåret 2009. Visst, det börjar så fint så fint. Sedan synar man skiten och ser att samme Faxander har fått en reallöneökning på närmare 212% slaget på de senaste åren. 212%!!! Och så sitter man och under våren 2009 och sparkar folk till höger och vänster. Fy fan alltså. Man har då också mage att ställa sig på arbetsgivarnas sida och bråka om 2,3-3,2% marginalökningar...
Nå, åter till Urban Bäckström.
-
Han representerar alltså inte någon av parterna i avtalsförhandlingen, men han uttalar sig ändå med klart ställningstagande om att arbetare göre sig icke besvär. Så jävla ruttet! Jag tror att det börjar bli dags för en ny landsomfattande strejk där bolagen bör börja fundera över värdet av att ha kompetenta och motiverade arbetare i sina fabriker, serviceminded personal inom handeln och omtänksamma vårdgivare på sjukhem och ålderdomshem.
-
Nej, jävla pajas! Kan inte släppa det. Det hade bara behövts en mening till så hade han varit en folkhjälte och det hade varit att komplettera sin kritik mot facken med att även girigbukarna på VD-stolarna måste börja prestera för att kunna kvittera ut någon bonus eller löneökning. Så länge ett företag går minus och måste permittera folk så kan det inte vara rimligt att betala ut bonusar! Ska det betalas ut så ska alla ha del av den, oavsett position!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback