Israel upprepar den historia som alla vill undvika...

1939, kristallnatten, Polen invaderas och belägras över en natt. Resultatet är slående, miljontals judar, homosexuella, mörkhyade och zigenare miste livet i de koncentrations- och dödsläger som nazisterna byggde upp.
-
Folk deporterades till dessa läger för att möta döden, antingen direkt efter grovsorteringen eller genom att arbeta ihjäl sig alternativt svälta ihjäl. Ett flyktförsök var lika med döden. Att hitta annat att äta än den soppa som bjöds var också likställt med döden. Att sätta upp och ifrågasätta var också lika med döden.
-
Vad har detta för kopplingar till idag? Alla vill ju lära sig från denna mörka episod så att den aldrig upprepas. Problemet är att det redan händer runt om i världen. I Darfur, i Rwanda och i Gaza. Att det händer i Gaza är så otroligt ofattbart att jag ibland måste gnugga mig i ögonen för att förstå om det är på riktigt. Israel, den Judiska staten, begår i stort sett samma typ av övergrepp mot Palestinierna i Gaza som nazisterna gjorde mot judarna. Skillnaden är att man inte byggt upp renodlade koncentrationsläger, utan man låter hela Gaza vara en stor blockerad zon utan tillgång till de förnödenheter som är livsnödvändiga. Israel styr med järnhand det som kommer in och ut ur området. Så länge Hamas finns på Gaza så får alla människor lida.
-
Nu senast sköt man ihjäl några fiskare från en patrullbåt, samma båt som var med och slaktade volontärer på "Ship to Gaza". Efteråt hävdade man att de var terrorister iklädda grodmansdräkter i en gummibåt i färd med att utföra sabotage mot deras skepp. Märkligt då att dessa kroppar, från påstådda terrorister, bara i sådana fall dumpas i havet för att flyta i land precis där de utgick ifrån. Nej, sanningen är nog den som Palestinierna själva hävdar. 5 fiskare som vadar ut efter den långgrunda stranden med kastnät för att fånga lite fisk. Ytterligare en bit ut sitter de verkliga terroristerna, Israeliska skjutglada militärer. Om orsaken var att hindra dem från att få fisk och därmed ett mättande mål mat eller om det bara var övning i prickskytte vet jag inte, men historian om att det var terrorister i grodmansdräkt ger jag inte ett ruttet lingon för. Varför flöt de i sådana fall i land iförda vanliga kläder? Vart var gummibåten? Har svårt att tro att Israelisk militär skulle bemöda sig att börja klä av kropparna, beslagta all utrustning, klä dem i vanliga kläder för att sedan dumpa dem i havet.
-
Det man inte fattar från Israeliskt håll är att blockaden av Gaza bara stärker Hamas och dess ställning inom Palestina. Det man heller inte fattar är att världen är full av intelligenta och tänkande människor. Israels lögner går inte hem annat än hos USA längre. (Jo, och givetvis hos moderattöntarna eftersom ingen av dem har förmåga att tänka själv.)
-
Nu hoppas jag att FN verkligen tar tag i saken och häver blockaden mot Gaza, övertar förnödenhetsarbetet och bygger upp palestina. Sedan hoppas jag att Israel tilldöms skulden för den långa konflikten, för de massiva övertrampen mot internationell lag, för användandet av vit fosfor mot civila, för avrättandet av 100.000-tals oskyldiga. Israel och nazisterna, same same and no difference.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback