Man förnekar sig inte...

Israel har gjort bort sig "Big time"... Hjälpkaravanen "Ship to Gaza" med förnödenheter, mestadels mat och mediciner, bordades på internationellt vatten och minst 10 personer dödades av Israelisk militär. Tragedi är det mildare uttrycket jag väljer att använda nu. Vad händer i Sverige då? Jo, det pågår en febril diplomatisk aktivitet, men terrorkramande Bildt vågar inte ryta till mot Israel eftersom de har USA i ryggen. Hur jävla länge ska en nation få härja vilt och hela tiden sanktionera det med 75 år gamla händelser?
-
Missförstå mig rätt, jag tar inte parti i konflikten i och med detta inlägg, men just denna specifika konflikt måste kosta Israel dyrt. Gazabor är avskurna omvärlden och hålls i ett slags gigantiskt koncentrationsläger där Israel bestämmer vad som kommer in och ut ur området. Mat, mediciner, information och dylikt ska till 100% kontrolleras av Israel, trots att FN har fördömt blockaden av Gaza. Israel har erbjudit sig att ta emot förnödenheterna från "Ship to Gaza" och ombesörja att de kommer till Gaza, men jag förstår varför man avböjer då tidigare erfarenheter visat på att hjälpsändningarna hamnat "fel".
Eftersom biståndsorganisationerna bakom Ship to Gaza mestadels är turkiska så förstår jag förvisso Israels oro, men bordningen på internationellt vatten är ett horribelt brott och därmed spelar det ingen roll vem som slog först eller vem som sköt först, bordningen i sig ger konvojen rätt att försvara sig.
Att sedan en "Muffare" sedan hyllar bordningen och kallar den lyckad är ett rejält bakslag för de blåa nu inför valkampanjerna. Är det högerns rätta sida som visar sig eller är det ytterligare bara en enstaka dåre som kommer till tals? Jag vet inte, men jag är beredd att tro på det förstnämnda om inte vår regering väljer att fördöma eller åtminstone ta avstånd från Israels beteende.
Kan bara inte släppa den här lilla tönten här. Vad har han för belägg för att kalla Ship to Gaza för terrorister? Om det är antaganden så är han ute på jävligt djupt vatten då han i egenskap av politiskt aktiv inom MUF vädrar dessa åsikter. Jag försöker och försöker se något bra i Moderat politik, men det går inte. Man kallar Sossarnas politik för bidragspolitik och sin egen för arbetslinjen... Jo, tjena... Faktum är att vi aldrig någonsin förr haft så många "bidragstagare" som nu. Man ströp sjukförsäkringar för att finansiera 4000 arbetscoacher utan att lägga ner någon större research över vad man kontrakterade. Vad har man skapat då? Jo, 4000 nya statliga trumslagare som ska tala om för alla som söker jobb med ljus och lykta att fortsätta jaga jobb.
Med facit i hand är denna del bara en liten del av retorikleken som svenska ickevetare har gått på. I stort sett skiter jag i om man kallar det bidrag eller inte, i grunden är det exakt samma sak, ersättningen utgår från staten via arbetsförmedlingarna och jag skiter i hur man vill definiera det. Det som stör mig är att man pissar på en sak, men gör själva samma sak, men ger det ett annat namn. Det som stör mig än mer är hur man nedmonterar den svenska välfärden. Visst, det ska löna sig att jobba och tro nu för fan inte att folk är nöjda med att sitta i soffan och stämpla. Visst finns en liten klick med sådana, men dessa brukar hitta andra kryphål när ett täpps igen. Man har tillsatt flera miljarder i jakten på 70 miljoner kronor! Ja, det är precis det ni läste. Jakten på bidragsfusk och indragna sjukförsäkringar sparar årligen ca 70 miljoner kronor! Det går dock inte att läsa att jakten har kostat staten 35 gånger mer att få in dessa. Visst, det har skapat arbetstillfällen så det går väl på ett ut. Jag trodde dock att högern inte vill se staten som arbetsgivare.
I nästa fråga undrar jag varför man inte tillsatt extra pengar för att jaga skatteplanerare! Där har vi massor av undangömda skatter att ta in. Det nämner man inte eftersom 98% av dessa pengar skulla krävas in från folk i de egna leden, eller i alla fall från sina egna väljare... Hutlöst! Snacka om att föra en politik som bygger på att sparka de svaga för att föda de feta!
Det roliga i sammanhanget är att folk verkar gå på mina efter mina utan att ens reagera över vilken skit vi håller på få. Allt ska avregleras och inget ska ha staten som huvudman. Ojojoj... jag bävar för den dag som flygtrafikledningen och all annan allmännyttig kommunikation ska stå under privata intressenter. Den dagen flyttar jag till Island!
Har länge nu fått höra från högerhåll att socialismen ligger bakom allt förfall i världen osv, osv... Bevisa det säger jag! I grunder är det inte en ideologi som förstör ett samhälle, det är personerna som gömmer sig bakom den. Till och med kommunismen har goda grundtankar, men med facit i hand finns det få lyckade kommunistiska erfarenheter. Istället för att kalla det socialism, kommunism, liberalism eller kapitalism så kan man kalla det höger eller vänster. Höger är för en aktiv militärmakt som påtryckningsmedel och de skulle gärna avveckla allmän rösträtt. Se bara i USA där ordet demokrati är mer misshandlat än en AIK:are i Djurgårdsklacken. Där sitter politiker, mestadels republikaner, och bestämmer vilka som har rösträtt. Okej att man ska vara medborgare, inga problem, men den som är straffad får inte rösta, den som heter likadant som en straffad inom samma område får inte rösta. Vissa "sociala" klasser får inte heller rösta. Dvs, de som är ekonomiskt oberoende får rösta och bestämma. Är det så ni moderater vill ha det? I så fall kan ni packa väskan och dra till USA så får vi se hur ni trivs i landet egoism.
Nåja, nu flippade detta iväg, men jag fattar inte att så många pottsorkar har gått i fällan och röstar blått bara för att man inte ids sätta sig in. Man tycker Reinfeldt är en cool snubbe och köper allt skitsnack han kommer med... Ja... jisses...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback